Хиљаде људи на протесту у Сарајеву поводом погибије младе докторице

28.05.2023. 19:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com/srna.rs

Неколико хиљада грађана окупило се вечерас на Маријин Двору у Сарајеву поводом трагичне смрти младе докторице Азре Спахић.

Грађани скандирају "Правда, правда..."

На мјесту трагичног догађаја су бројне особе из културног и јавног живота. Они захтијевају од надлежних да хитно реагују и репресивним мјерама зауставе несавјесно понашање возача на улицама Сарајева.

Подсјећају да је несрећа која се догодила у петак увече само једна у низу, преносе Независне.

Раније данас, Влада Кантона Сарајево донијела је нове мјере након несреће у којој је погинула млада докторица.

Влада Кантона Сарајево је на данашњој хитној сједници договорила покретање процедуре измјене саобраћајних прописа у насељеним дијеловима Сарајева које се односе на ограничење брзине.

Замјеник кантоналног премијера Емир Дедовић рекао је након сједнице да ће на мјестима гдје је до сада ограничење брзине било 40 километара на час бити предложено да то буде смањено на 30, а тамо гдје је било 60, да се смањи на 50 километара на час.

Остале мјере које су у плану након трагичне саобраћајне несреће у петак, 26. маја, у којој је једна дјевојка погинула, а двије тешко повријеђене, су појачано присуство полиције на фреквентним раскрсницама и дијеловима града, повећан број мобилних радара и пресретача те посебно појачан полицијски надзор током викенда, преносе федерални медији.

Армин Берберовић /27/ је у петак увече на Маријин Двору аутомобилом, којим је према писању федералних медија управљао без возачке дозволе, скривио саобраћајну несрећу у којој је настрадала докторица запослена у кантоналном Дому здравља Азра Спахић /25/, тешко је повријеђена дјевојка  С.Е. /21/, а у критичном стању је дјевојка С.А. /26/.

Коментари 0
Повезане вијести
Армину Берберовићу још два мјесеца притвора Армину Берберовићу још два мјесеца притвора
Меморијална шетња за страдале Алму Суљић и Азру Спахић Меморијална шетња за страдале Алму Суљић и Азру Спахић
Влада Кантона Сарајево донијела одлуку о набавци додатних количина гаса Влада Кантона Сарајево донијела одлуку о набавци додатних количина гаса
Најчитаније
 • Детаљи трагедије у којој је живот изгубио директор Студентског дома Фоча
  19h 18m
  0
 • Опљачкана бензинска пумпа у Источној Илиџи
  21h 9m
  0
 • Како је Милош Обреновић тјерао мушкарце да се жене
  22h 41m
  3
 • Најава прекида водоснабдијевања за сутра
  14h 20m
  0
 • Шулић открио производe којима ће бити снижене цијене у Српској
  16h 1m
  4