Hiljade ljudi na protestu u Sarajevu povodom pogibije mlade doktorice

28.05.2023. 19:23
0
IZVOR: nezavisne.com/srna.rs

Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras na Marijin Dvoru u Sarajevu povodom tragične smrti mlade doktorice Azre Spahić.

Građani skandiraju "Pravda, pravda..."

Na mjestu tragičnog događaja su brojne osobe iz kulturnog i javnog života. Oni zahtijevaju od nadležnih da hitno reaguju i represivnim mjerama zaustave nesavjesno ponašanje vozača na ulicama Sarajeva.

Podsjećaju da je nesreća koja se dogodila u petak uveče samo jedna u nizu, prenose Nezavisne.

Ranije danas, Vlada Kantona Sarajevo donijela je nove mjere nakon nesreće u kojoj je poginula mlada doktorica.

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj hitnoj sjednici dogovorila pokretanje procedure izmjene saobraćajnih propisa u naseljenim dijelovima Sarajeva koje se odnose na ograničenje brzine.

Zamjenik kantonalnog premijera Emir Dedović rekao je nakon sjednice da će na mjestima gdje je do sada ograničenje brzine bilo 40 kilometara na čas biti predloženo da to bude smanjeno na 30, a tamo gdje je bilo 60, da se smanji na 50 kilometara na čas.

Ostale mjere koje su u planu nakon tragične saobraćajne nesreće u petak, 26. maja, u kojoj je jedna djevojka poginula, a dvije teško povrijeđene, su pojačano prisustvo policije na frekventnim raskrsnicama i dijelovima grada, povećan broj mobilnih radara i presretača te posebno pojačan policijski nadzor tokom vikenda, prenose federalni mediji.

Armin Berberović /27/ je u petak uveče na Marijin Dvoru automobilom, kojim je prema pisanju federalnih medija upravljao bez vozačke dozvole, skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradala doktorica zaposlena u kantonalnom Domu zdravlja Azra Spahić /25/, teško je povrijeđena djevojka  S.E. /21/, a u kritičnom stanju je djevojka S.A. /26/.

Komentari 0
Povezane vijesti
Armin Berberović se izjasnio da nije kriv za ubistvo dvije mlade doktorice u Sarajevu Armin Berberović se izjasnio da nije kriv za ubistvo dvije mlade doktorice u Sarajevu
Arminu Berberoviću još dva mjeseca pritvora Arminu Berberoviću još dva mjeseca pritvora
Memorijalna šetnja za stradale Almu Suljić i Azru Spahić Memorijalna šetnja za stradale Almu Suljić i Azru Spahić
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    17h 19m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    15h 33m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    13h 23m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    5h 48m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    16h 38m
    0