Именовани чланови комисије и Парламентарних делегација

09.03.2023. 15:00
0
ИЗВОР: srna.rs

Посланици Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ именовали су данас чланове заједничких комисија оба дома Парламентарне скупштине БиХ.

На данашњој хитној сједници именовани су чланови Заједничке комисије за одбрану и безбједност БиХ, Комисије за надзор над радом Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ /ОБА/, Комисије за економске реформе и развој, Заједничке комисије за европске интеграције, Комисије за административне послове и Комисије за људска права.

Представнички дом именовао је чланове делегација Парламентарне скупштине БиХ из Представничког дома у Интерпарламентарној групи БиХ у Интерпарламентарној унији, у Парламентарној скупштини Савјета Европе, Парламентарној скупштини Организације за европску безбједност и сарадњу.

Именовани су и чланови парламентарне делегације у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза, Централноевропској иницијативи, Парламентарној скупштини Медитерана, Парламентарној скупштини Уније за Медитеран и Парламентарној скупштини Процеса сарадње у Југоисточној Европи.

Посланици су именовали чланове Комисије за одлучивање о сукобу интереса и Комисије за избор и праћење рада Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције.

Именовани су и чланови Привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ за спровођење процедуре именовања чланова Независне комисије за праћење услова боравка у заводима, поступање и поштовање људских права лица над којима се извршавају кривичне санкције и друге мјере које је Суд БиХ изрекао у кривичном поступку, страни судови за дјела предвиђена Кривичним законом БиХ или међународним уговором чија је потписница БиХ или други суд у складу са законом БиХ.

Посланици су именовали чланове Привремене заједничке комисије оба дома Парламентарне скупштине БиХ ради спровођења процедуре за именовање два замјеника генералног ревизора Канцеларије за ревизију институција БиХ, а усвојене су и измјене одлуке о именовању чланова сталних комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Предсједавајући Клуба посланика СДА Шериф Шпаго изнио је примједбе на приједлог чланова Представничког дома у заједничким комисијама Парламентарне скупштине БиХ, тврдећи да је дискриминисан посланик ове странке Един Рамић, који је изабран на територији Републике Српске.

Примједбе на предложена рјешења изнио је и Јасмин Емрић, члан Клуба Народ и правда, који сматра да је требало да добије једно од два мјеста која су у заједничким комисијама припала том посланичком клубу. Именовањима је данашња хитна сједница завршена, а предсједавајући Представничког дома Денис Звиздић редовну сједницу је заказао за 20. март.

Коментари 0
Повезане вијести
Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
Бабаљ: „СНСД повећао буџет свим државним институцијама на штету Републике Српске“ Бабаљ: „СНСД повећао буџет свим државним институцијама на штету Републике Српске“
Представнички дом усвојио буџет БиХ за 2023. годину Представнички дом усвојио буџет БиХ за 2023. годину
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    8h 15m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 59m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    23h 12m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    19h 26m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    21h 45m
    0