Јоаникије: Пандемија помогла да се вратимо слави на прави начин

21.11.2021. 19:04
1
ИЗВОР: СРНА

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-примораски Јоаникије рекао је данас у Цетињскм манастиру поводом Аранђеловдана, да је пандемија вируса корона помогла да се вратимо слави на прави начин.

- Слава није у томе да има што више јела и пића и што више гостију и уживања, него што више вјере, што више љубави, доброте, али, богме, све и са одређеном мјером и скромношћу. Наше славе су биле господствене и отмене. Није било напијања, препијања и преједања. Славило се да све буде свето и честито и миломе Богу приступачно - истакао је митрополит Јоаникије.

Владика Јоаникије, коме је Аранђеловдан крсна слава, рекао је да се обичај крсне славе мора одржати и у временима ове заразе.

- Да се крсна свијећа не претули, да кум кума не заборави, да пријатељ пријатеља не заборави, да се видимо и чујемо иако треба поштовати епидемиолошке мјере - рекао је митрополит Јоаникије.

Српска православна црква /СПЦ/ прославља данас Сабор Светог архангела Михаила - Аранђеловдан.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Posmatrač 21.11.2021. 20:40
    Amin, Mitropolite! Sad ćete kvazipravoslavci mrziti još više. Njima i nije bilo do Hrista. Njima je upravo bilo do krkanluka, beskrajnog pijanstva.
Повезане вијести
Епископ Јоаникије о нацрту уговора између СПЦ и Владе Црне Горе Епископ Јоаникије о нацрту уговора између СПЦ и Владе Црне Горе
Епископу Јоаникију признање за неуморни рад и борбу за одбрану светиња Епископу Јоаникију признање за неуморни рад и борбу за одбрану светиња
Владика Јоаникије: Циљ протјеривања Божовића подизање тензија Владика Јоаникије: Циљ протјеривања Божовића подизање тензија
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 15m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 59m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 44m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 43m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 49m
    0