Aviobombe pronađene u Sarajevu konačno otišle u vazduh

13.09.2019. 11:48
0
IZVOR: klix.ba

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uništili su sve četiri aviobombe koje su u proteklih sedam dana pronašli, a potom i uspješno deaktivirali na gradilištu u blizini RTV doma u Sarajevu.

Slika

Bombe su uništene na poligonu za uništavanje minsko-eksplozivnih i neeksplodiranih ubojitih sredstava (NUS) Lapov dol kod Konjica.

Operacija transporta iz Sarajeva započela je jutros oko četiri sata, a nekoliko sati poslije pripadnici FUCZ, uz podršku MUP Kantona Sarajevo i Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, uništili su bombe van naseljenih mjesta na poligonu, bez ikakvih posljedica.

Prethodno su iz FUCZ zamolili sve građane koji žive ili se za vrijeme ove operacije zadese u ovom području da se pridržavaju uputstava ovlaštenih policijskih službenika i pripadnika civilne zaštite kako ne bi ugrozili vlastitu bezbjednost i bezbjednost cijele operacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    14h 39m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    22h 14m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    13h 1m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    15h 15m
    2
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    20h 12m
    0