Borci organizuju protest u Banjaluci na Vidovdan (VIDEO)

26.06.2021. 19:11
1
IZVOR: Katera

Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske u ponedjeljak, 28. juna na Vidovdan organizovaće proteste u Banjaluci, a razlog za najavljeno okupljanje je, kako kažu, loše stanje boračke populacije.

Veterani ističu da je boračka populacija Republike Srpske "dovedena do prosjačkog štapa", te zbog stanja u kojem se borci nalaze traže i posebnu, tematsku sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, prenosi portal BN televizije.

Smatraju da pojedinci kojima ne odgovara da se javno čuje glas nezadovoljnih i ugroženih uporno čine sve da se o problemima i pravima boraca ne priča u Narodnoj skupštini.

Tvrde da borci nekadašnje Vojske Republike Srpske žive na marginama društva, a da dobro žive samo oni koji su se "prodali" vlastima.

Video: BN TV

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Crni RS 28.06.2021. 09:22
    A koji borci, koji veterani ko je organizator protesta kad nigdje ni.u jednom gradu Republike Srpske niste pozvali, niste organizovali pa da nas dodje 20 hiljda najmanje da ta foteljaska bagra vidi da je ovo ozbiljno a ne kao vas nekoliko poltrona vlasti ili opozicije ( a isti ste i.jedni i.drugi) ce da demonstrira tj da pravi.sprdnju od boraca,
Povezane vijesti
Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO) Junački sinovi Srpske Ilidže odbranili svoja ognjišta (FOTO)
Služen pomen poginulim borcima Vojske Republike Srpske Služen pomen poginulim borcima Vojske Republike Srpske
U ponedjeljak veliki protestni skup Srba u Kosovskoj Mitrovici U ponedjeljak veliki protestni skup Srba u Kosovskoj Mitrovici
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    18h 32m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    17h 28m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    17h 32m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    14h 25m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    16h 22m
    0