Danas kiša u većini krajeva

24.04.2024. 08:37
0
IZVOR: srna.rs

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 45 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu  Kompes doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.30 do 13.30 časova potrošaču ”PP Jelika”. 

Rudo,

Zbog radova na 10 kV vodu Strgačina doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Bjeljevine, Zarbovina, Radoželje, Pazalje, Podavrelo i Hunkovići.

Istočna Ilidža,

Zbog radova na dijelu 10 kV voda Lukavica doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima: Radulovac, Krtelji, Donji Kotorac i Gornji Kotorac.

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 9 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

Na većini putnih prava u Republici Srpskoj i FBiH vozi se po pretežno vlažnim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja na povećanu opasnost od odrona i sanacione radove zbog čega su izmjene u režimu vožnje.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale do 10. jula zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

U većini krajeva u Republici Srpskoj i FBiH danas će biti oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Na istoku će prije podne biti malo toplije u odnosu na ostale krajeve uz povremene sunčane periode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha od osam na krajnjem zapadu do 17 na istoku, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova.

Vjetar će biti slab, promjenljivog smjera, na jugu i planinama umjeren, ponegdje i jak, jugozapadni, a popodne slab sjeverni.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Zenica jedan, Sarajevo dva, Sokolac, Han Pijesak, Čemerno, Bjelašnica, Sanski Most, Tuzla tri, Bihać četiri, Banjaluka, Ribnik šest, Prijedor, Novi Grad sedam, Foča, Rudo, Doboj, Mostar, Neum osam, Bileća, Bijeljina devet, Trebinje 10 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    19h 30m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    20h 14m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    9h 50m
    0
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    13h 54m
    0
  • Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
    19h 58m
    3