Dragan Ruđo Rabota srebrni na Otvorenom kupu Evrope u Karlovcu

12.02.2020. 16:45
0
IZVOR: Katera

Paljanski veteranski kik-bokser Dragan "Ruđo" Rabota osvojio je drugo mjesto na Otvorenom kupu Evrope, održanom u periodu od 7. do 9. februara 2020. godine u hrvatskom Karlovcu, gdje je u finalu izgubio meč od Vasa Csabe iz Mađarske.

Rabota je na pomenutom takmičenju nastupio u konkurenciji od 2.240 takmičara iz 39 zemalja, u disciplini kik-lajt i kategoriji +79 kg, gdje je u četvrtini finala morao da savlada Portorikanca Haimea Puparta, a u polufinalu Mađara Miklosa Tipanusa, dok je u finalu poražen od drugog Mađara Vasa Csabe.

- Konkurencija je bila izuzetno jaka, ja sam planirao da se takmičim u kategoriji -79 kilograma, ali zbog teške prehlade nisam bio u mogućnosti jedno vrijeme da treniram, jer sam primao jake inekcije da bih ozdravio - kaže Rabota.

Slika

On dodaje da mu je nastup na Otvorenom kupu Evrope bio u pitanju, ali da je posljednju sedmicu pred takmičenje smogao snage, te se vratio treninzima.

- Ipak, nisam mogao skinuti kilažu, pa sam morao nastupiti u kategoriji +79 kilograma. Takođe, moram napomenuti da sam bio najstariji takmičar na ovom Kupu. Koristim priliku da čestitam predsjedniku Kik boks kluba "Tigar" iz Karlovca Zoranu Cicvari na odličnoj organizaciji takmičenja - kaže Rabota.

Rabota dodaje da veliku zahvalnost za odlazak na pomenuto takmičenje u Hrvatsku duguje i direktoru paljanskog Vodovoda i kanalizacije Dejanu Kojiću, koji mu je obezbijedio finansijsku pomoć, kao i prijateljima iz Kik boks kluba "Borac Jelah" trenerima Huseinu Alibabiću i Jasminu Hasiću na pomoći na takmičenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kraj sezone za Dragana Rabotu Kraj sezone za Dragana Rabotu
Dragan Ruđo Rabota zadovoljan osvojenim plasmanom na Termag Challenge Race Dragan Ruđo Rabota zadovoljan osvojenim plasmanom na Termag Challenge Race
Dragan Rabota ostao bez medalje na Svjetskom prvenstvu u kik boksu Dragan Rabota ostao bez medalje na Svjetskom prvenstvu u kik boksu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 26m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 21m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 9m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 15m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 43m
    0