Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja decembra

17.12.2019. 11:25
0
IZVOR: klix.ba

Natprosječno visoke temperature bilježe se u BiH proteklih dana, zbog čega meteorolozi kažu kako imamo proljetni decembar. Od danas pa sve do početka naredne godine očekuje nas tek nekoliko dana padavina.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, od četvrtka, 19. decembra, izgledno je pogoršanje vremena u BiH i padavine u vidu kiše koja će se zadržati do 23. decembra. Nakon toga do kraja mjeseca ponovo slijedi stabilniji period bez padavina.

U periodu do 27. decembra u BiH se očekuju jutarnje temperature od 4 do 9 stepeni, a u Hercegovini od 9 do 13 stepeni Celzijusovih. Dnevne temperature će biti ujednačene širom zemlje i kretaće se od 11 do 16 stepeni Celzijusovih, navode bh. meteorolozi.

-Od 28. do 31. decembra izgledan je umjeren pad temperatura, a očekivane vrijednosti jutarnjih temperatura kretaće se od -2 do 3 u Bosni, na jugu od 2 do 7, a dnevne od 4 do 9, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih - prognozira meteorolog Bakir Krajinović.

Sutra se takođe u većem dijelu naše zemlje očekuje uglavnom sunčano vrijeme, dok bi moglo biti oblačno jedino u zapadnim područjima Bosne. Magla i sumaglica očekuju se u jutarnjim satima, kao i kasno uveče.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kakvo nas vrijeme očekuje sutra Kakvo nas vrijeme očekuje sutra
Ljeto počinje u četvrtak uveče Ljeto počinje u četvrtak uveče
Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovo ljeto Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovo ljeto
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 5m
    0
  • Slani mafini
    15h 26m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 21m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 15m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    9h 44m
    3