Firma „Mraz“ sašila i podijelila oko 4 hiljade zaštitnih maski

26.03.2020. 16:04
0
IZVOR: Srna

Paljanska firma "Mraz", sa bogatim iskustvom krojenja i šivenja, do sada je stanovnicima i institucijama na području opštine Pale podijelila oko 4.000 zaštitnih maski koje su sašili njeni radnici, rečeno je Srni u Upravi ovog preduzeća.

Maske su dijelili građanima na Paljanskom šetalištu, a određen broj su donirali Crvenom krstu, opštini Pale i ostalim institucijama na području ove lokalne zajednice.

U firmi ističu da su do sada maske šili od materijala koje su imali i dodaju da je teško doći do potrebnog materijala, ali da se snalaze.

- Radimo punim kapacitetom i nadamo se da ćemo obezbijediti dovoljan broj zaštitnih maski, iako je potražnja velika - kažu u Upravi.

Preduzeće "Mraz" Pale počelo je sa radom 1980. godine kao mala krojačka radionica sa nekoliko radnika, a vremenom se širilo, povećavalo broj zaposlenih i obim poslova.

Fabrika na Palama, u vlasništvu porodice Kovačević, zapošljava više od 100 radnika i veoma uspješno sarađuje sa uglednom njemačkom firmom "Grajf",

Komentari 0
Povezane vijesti
U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski
Zbog maske ubio radnika pumpe pa dobio doživotnu robiju Zbog maske ubio radnika pumpe pa dobio doživotnu robiju
SZO: Vratiti nošenje maski zbog rastućeg talasa kovida u Evropi SZO: Vratiti nošenje maski zbog rastućeg talasa kovida u Evropi
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    11h 43m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    10h 38m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    5h 26m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    6h 32m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    15h 0m
    0