Istočni Stari Grad: Potpisan Sporazum o saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice

16.12.2020. 18:27
0
IZVOR: opstinaisg.net

Danas je u Sarajevu, načelnik opštine Istočni Stari Grad, Bojo Gašanović potpisao Sporazum o saradnji između Opštine Istočni Stari Grad i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine koji podrazumjeva realizaciju projekata obnove i izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima gdje žive raseljena lica i povratnici.

Sredstva u iznosu od 50.000 KM, koja su donirana od strane ministarstva našoj opštini, su značajna jer će biti uložena u završetak izgradnje vodovoda na Hreši, a time ćemo znatno olakšati život ljudi iz ove mjesne zajednice. Značaj ove donacije se ogleda i u tome što je budžet opštine rasterećen za ovaj iznos, što za jednu ruralnu opštinu sa statusom izrazito nerazvijene mnogo znači -  rekao je načelnik Gašanović.

Još jednom je istaknut značaj izgradnje infrastrukture što predstavlja osnov za povratak stanovništva, ali i za ostanak u Istočnom Starom Gradu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 25m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    10h 23m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    18h 49m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    17h 4m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    18h 43m
    0