Milici je otac donirao bubreg, a sada joj se ostvarila najveća želja

09.08.2022. 19:16
0
IZVOR: srpskainfo.com

Ovo je priča Milice koja je prije nekoliko dana postala majka nakon borbe sa bubrežnim problemima i transplantacije bubrega.

Milica Cvetković Trajković iz Vranja koja je imala transplantaciju bubrega, vjerovala je i borila se za potomstvo, i u tome uspjela. Ona je nedavno na svijet donijela kćerkicu, a prva je u istoriji Kliničkog centra u Nišu koja se porodila nakon presađivanja bubrega.

Milici je otac prije sedam godina donirao bubreg, a prije samo dva dana rodila je svoje dete.

- Dobro sam, srećna sam. Izborila sam se da dobijem dijete. Najbitnija stvar je da je beba dobro, zdrava, kao i da sam ja dobro. Nije bilo jednostavno, ali imala sam podršku porodice i ljekara. Vjerovala sam da mogu i slušala ljekare - rekla je Milica Cvetković Trajković, prenosi RTS.

Vođenje trudnoće i sam porođaj bili su izazov za niške ginekologe ali je sve proteklo kako treba.

- Porođaj smo završili carskim rezom, planski, po protokolu. Ekipa je bila unaprijed pripremljena. Sačinjavali su je ljudi i sa nefrologije, kao i ansteziološka služba, transfuziologija i tim za transplantaciju. Svi smo bili u komunikaciji - rekao je prof. dr Milan Stefanović, načelnik Odeljenja perinatologije UKC Niš.

Kako su objasnili ljekari, pacijenti sa transplantiranim organima imaju veliku šansu da se ostvare kao roditelji, ali je to kod onih sa akutnim bubrežnim bolestimagotovo pa nemoguće.

- Nakon uspješno izvedene transplantacije kod ove pacijentkinje, ona se vratila društvu, porodici, radnoj sredini. Dolazak na svijet zdrave djevojčice je vrhunski cilj, koji i opravdava metodu transplantacije, kao najboljeg načina liječenja pacijenata koji imaju probleme sa bubrezima - izjavila je doc. dr Branka Mitić, rukovodilac Klinike za nefrologiju UKC Niš, prenosi RTS.

Komentari 0
Povezane vijesti
Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život Majka poklonila bubreg ćerki i dala joj šansu za novi život
Rogatičanin Siniša Drašković stigao kući Rogatičanin Siniša Drašković stigao kući
Rogatičanin Siniša dobio novi bubreg Rogatičanin Siniša dobio novi bubreg
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    10h 54m
    4
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    19h 46m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    13h 37m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    17h 22m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    8h 29m
    4