Monodrama „Ima neka tajna veza“ u Istočnom Starom Gradu

05.04.2023. 13:40
0
IZVOR: katera.news

Monodrama „Ima neka tajna veza“ odigraće se u petak, 7. aprila, u sali Skupštine opštine Istočni Stari Grad sa početkom u 12 časova.

Riječ je o autorskom radu glumca Milana Dimića, koji je bio inspirisan likom i djelom legendarnog pjesnika Duška Trifunovića.

- Rad na samoj monodrami je trajao 3 mjeseca, te je ista prožeta stvarnim likovima i događajima iz života pjesnika, te protkana muzikom koja je nastajala na osnovu Trifunovićevih tekstova („Ima neka tajna veza“, „Glavo luda“, „Pristao sam biću sve što hoće“, „Zlatna ribica“, „Šta bi dao da si na mom mjestu“). Govori o njegovom životu od iseljenja iz Sarajeva u Novi Sad, te usamljeničkom životu, jednog čovjeka koji je silom prilika zavolio vozove – naveo je Dimić.

U monodrami se pored protagoniste koji vodi priču pojavljuje još pet likova kojim glumac suptilno i vješto publici približava Trifunovića kroz najvažnije periode njegovog života; od šaljivih anegdota, pa sve do emotivno teških perioda u pjesnikovom životu.

Kroz poeziju Duška Trifunovića glumac provlači pjesnikovu emociju i ekspresijom same glumačke igre publici otvara nove poglede na djela pjesnika, te životne situacije koje su ga inspirsale da stvara iste.

U 55 minuta Milan Dimić donosi, možda do sada nedokučenu, nekima i skrivenu stranu legende našeg pjesništva, Duška Trifunovića.

Komentari 0
Povezane vijesti
Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija Opština Istočni Stari Grad raspisala konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    16h 0m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    14h 2m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    12h 55m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    13h 0m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    12h 3m
    1