Na području opštine Višegrad proglašeno stanje elementarne nepogode

03.06.2023. 21:41
2
IZVOR: srna.rs

Na području opštine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode usljed jake kiše koja je nanijela veliku štetu, najviše putevima, potvrdio je načelnik opštine Mladen Đurević poslije sjednice Kriznog štaba.

Đurević je pojasnio da je jaka kiša koja danas pada na području Višegrada izazvala klizišta u pojedinim naseljima i da je najveća šteta bila na putevima, koje je voda delimično ili skroz odnijela.

- Imamo veliki broj zahtjeva od sugrađana da se saniraju putevi. Donijeli smo odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode - rekao je Đurević.

On je napomenuo da će timovi za procjenu štete sutra biti na terenu.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Mladen 04.06.2023. 04:48
    Ma jok , neka puteve voda nosi , hajde vi opalite jos koji vatromet u cast Crvene Zvjezde i ostalih fudbalskih manifestacija i proslava i ponosite se svi time a sto su odvodi odavno zacepljeni , putevi osteceni , trotoar je samo zelja za mnoge u gradu… koga to briga a najmanje opstinare.
  • Generic placeholder image
    Krle 03.06.2023. 22:41
    Samo da se ne dese oni podvodnji što Nobelovac Ivo Andrić spominje u svom romanu "Na drini ćuprija". PO opisima iz tih prohujalih vremena čitava čaršija u gradu je bila pod vodom, a narod iz varošice bježo u brda da spasi živu glavu.A ćuprija , stamena i kamena kakva je bila, odolijevala je i tim velikim poplavama i preživljava sve do danas.
Povezane vijesti
Nevrijeme stiže u region: Očekuju se obilne padavine, oluje i snijeg Nevrijeme stiže u region: Očekuju se obilne padavine, oluje i snijeg
Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine Borbe kod Višegrada i Rudog 1993. godine
"Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj "Grobari" iz Višegrada bakljadom i vatrometom čestitali rođendan Srpskoj
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 7m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    21h 21m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    19h 11m
    0
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    11h 36m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    17h 9m
    0