Oprez prilikom paljenja vatre na otvorenom

13.03.2020. 10:45
0
IZVOR: Srna

Iz Vatrogasnog odjeljenja Sokolac apeluju da vlasnici imanja prilikom proljećnog čišćenja, posebno tokom predstojećeg vikenda, ne pale vatru na otvorenom bez kontorole i podsjećaju da će, u skladu sa zakonom, biti sankcionisani u slučaju nanošenja štete.
U Vatrogasnom odjeljenju "Srni" je rečeno da su juče na Sokocu ugašena tri požara u kojima nije bilo materijalne štete, ali da je njihov broj opomena da se vatra ne pali na otvorenom bez kontrole.

Prvi požar ugašen je oko 13.00 časova u Primčićima kod Sokoca gdje je spriječno širenje vatre sa zapaljene suve trave prema Auto-bazi "Romanijaputeva", ali nije bilo materijalne štete.

Drugi požar ugašen je u 15.40 časova u selu Bandin Odžak u trenutku kada je vatra prijetila da zahvati pomoćne objekte i seosko groblje, a treći je ugašen sinoć oko 21.00 čas u selu Kula kod Sokoca gdje vatra zahvatila nisko rastinje i šumu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    10h 17m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    6h 34m
    0
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    9h 25m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    23h 26m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    10h 15m
    0