Otac male Džene najavio proteste u Sarajevu

10.11.2022. 21:28
0
IZVOR: srpskainfo.com

Muris Gadžun će se sa svoje dvoje maloljetne djece u ponedjeljak u 9.00 sati pojaviti u Sarajevu na godišnjicu smrti njegove djevočice Džene, kako bi iskazao nezadovoljstvo istragom koja se vodi vezano za ovaj slučaj.

Podsjećamo, djevojčica je došla na operaciju kapka, a tokom operacije je došlo do komplikacija i Džena je preminula.

Kako je naveo na društvenim mrežama, prvo će se sa djecom pojaviti ispred Vlade Kantona Sarajevo, kako bi razgovarao sa ministrom zdravstva Harisom Vranićem.

“Vranić odgovara samo preko društvenih mreža”

- S obzirom na to da Haris na moja pitanja odgovara samo putem društvenih mreža, ovog puta ću doći lično u Sarajevo, a nadam se da će on imati ljudskosti i hrabrosti da mi lično u oči odgovori na postavljena pitanja. Ispred Vlade KS zadržaću se do 10.00 sati, a nakon toga idem sa svojom djecom pred zgradu Tužilaštva – napisao je Muris Gadžun.

Dodao je da će pred zgradom Tužilaštva reći sve ono što ima da kaže i što nosi na duši godinu dana.

– Predaću svoje zahtjeve u Tužilaštvo i zatražiti odgovore. Pozivam sve novinare da me podrže u ovoj borbi za pravdu moje rahmetli kćerke. Biću zahvalan ukoliko mi se odluči bilo ko pridružiti od običnih građana i da mi podršku. Molim sve političke uhljupe, pripadnike bilo koje političke stranke ili da se nalaze na bilo kojoj političkoj poziciji ili su u planu da budu na nekoj političkoj poziciji, taj dan da mene i moju djecu zaobiđu i da ne prilaze niti meni niti djeci. Neka produže svojim putem, ne želim ih vidjeti ni u blizini – kazao je Gadžun.

“Nemojte političarima davati pažnju”

Pojasnio je da će zamoliti predstavnike političkih stranaka da se udalje ukoliko ih vidi, prenosi "Avaz".

– Zamolio bih i novinare da taj dan, ukoliko se slučajno neko ukaže od pripadnika bilo koje političke stranke, medijski prostor ne daju tim osobama. Ne treba mi njihova podrška, ni kao političara ni kao ljudi. Cijenim podršku običnog prosječnog čovjeka, a sve ostale molim da me zaobiđete – zaključio je Gadžun.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    18h 37m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 44m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    15h 26m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    10h 4m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    10h 36m
    0