Otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji na Savindan

24.12.2020. 19:26
0
IZVOR: SRNA

Vlada Srbije imenovala je Organizacioni odbor za otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, koje je planirano za 27. januar – Svetog Savu.

Za predsjedavajućeg Odbora imenovana je ministar kulture Srbije Maja Gojković, a u njemu su i ministar pravde Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, te predstavnici Grada, prenosi Tanjug.

Spomenik Stefanu Nemanji, rodonačelniku najznačajnije srpske srednjovjekovne dinastije, biće zvanično predat gradu Beogradu sutra, a rekonstrukcija Savskog trga biće završena do kraja januara sljedeće godine.

Skulptura Stefana Nemanje rad je čuvenog ruskog skulptora Aleksandra Rukavišnjikova,a na njegovoj izradi u Rusiji je godinu i po dana radilo 120 ljudi, nakon čega je u djelovima dopremljen u Beograd i montiran.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život Dala ime po djevojci sa čijom jetrom živi: Ne zaboravlja Sofiju koja joj je produžila život
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 46m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 53m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 35m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    14h 13m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 45m
    0