Pobjednik prve etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" Havijer Kanjeljas

04.09.2020. 20:07
0
IZVOR: SRNA

Pobjednik prve etape biciklističke trke "Beograd - Banjaluka" je Havijer Kanjeljas Sančez iz španske ekipe "Kaha rural".

Kanjeljas je na cilj u Bijeljinu stigao ispred dvojice Poljaka, Jakuba Kazmareka, koji nastupa za "Mazovju", te Jakuba Murijasa iz "Vostera".

Španski tim opravdao je ulogu favorita na trci već u prvoj, vrlo brzoj etapi, u kojoj su pokazali da kao ekipa sjajno funkcionišu, saopštili su organizatori trke.

- Pokušali smo da nametnemo jak ritam od početka trke u Beogradu, ali su nas pratile tri ekipe. Ipak, uspjeli smo u finišu da napravimo sjajnu taktiku i da trijumfujem - rekao je Kanjeljas.

Kanjeljas, kome je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio "žutu majicu", izrazio je nadu da će španski tim nastaviti kao i danas i da će se radovati na kraju.

Crvenu majicu koja se dodjeljuje najboljem sprinteru obukao je Jan Andrej Kuli iz slovačke "Dukle".

Bijelu majicu za najboljeg vozača do 23 godine dobio je trećeplasirani u prvoj etapi Jakub Murijas, dok je plavu majicu za najboljeg brdskog vozača zadužio Danil Pronskij iz kazahstanske "Vino Astane".

Mićić je čestitao biciklistima uspješno organizovanu trku.

- Iako je teško vrijeme mladi ljudi su uspjeli da organizuju sjajno takmičenje na koje su došli momci iz dvadesetak zemalja svijeta. Čestitam im na tome - rekao je gradonačelnik Bijeljine.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je domaćinima kao i svim gradovima kroz koje prolazi trka, te poželio da ovakav razvoj situacije, kada je riječ o organizaciji, trku prati do kraja.

Sutra je najteža etapa od Bijeljine do Vlasenice, a u nedjelju će biciklisti voziti od Teslića do Prnjavora.

Veliko finale je u ponedjeljak, 7. septembra, kada će karavan startovati u Derventi, a trku završiti spektakularnim krugovima u Banjaluci, naveli su organizatori.

Komentari 0
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 43m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 16m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 53m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 22m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 20m
    0