Policajac ukrao 180 kilograma sira, pa ostao bez posla

02.07.2024. 19:23
0
IZVOR: Tanjug

Jedan njemački policajac je nakon saobraćajne nezgode ukrao iz kontejnera prevrnutog kamiona oko 180 kilograma sira čedar i zbog toga je ostao bez posla.

Viši upravni sud u njemačkoj pokrajini Porajnje-Falačka odbio je žalbu policajca, što znači da prvostepena presuda ostaje na snazi, prenosi Špigl.

U sudskoj presudi se navodi da je osuđeni policajac bio pripadnik saobraćajne policije koji je dobio zadatak da osigura mjesto nezgode.

On se policijskim vozilom dovezao do oštećenog kamionskog kontejnera, a tamo je zatražio od radnika firme za raščišćavanje puta nakon udesa da mu preda nekoliko paketa sira.

– Ukrao je ukupno devet paketa sira, od kojih je svaki bio težak 20 kilograma, vrijednosti oko 554 evra. Okrivljeni je neke od paketa donio u policijsku stanicu, a može se pretpostaviti da je nekoliko zadržao za sebe, za svoje prijatelje i rodbinu – navodi se u sudskom saopštenju.

Policajac je u žalbi naveo da sir iz kamiona skoro ne vrijedi ništa i da je “želio da ga spasi od uništenja”, ali sud je zauzeo stav da je muškarac počinio krivično djelo krađe dok je bio na dužnosti.

– Takvim ponašanjem okrivljeni je nanio veliku štetu ugledu njemačke policije – ocijenio je sud i dodao da nije bitna vrijednost sira s obzirom da je dužnost policajca da spriječi krađu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Policajac uboden nožem! Policajac uboden nožem!
Policajac godinama prosjacima uzimao novac Policajac godinama prosjacima uzimao novac
Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2) Uhapšen policajac iz Bora: Odavao tajne iz istrage o nestaloj Danki (2)
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    16h 31m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    9h 21m
    0
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    8h 40m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    7h 15m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    7h 3m
    0