Полицајац украо 180 килограма сира, па остао без посла

02.07.2024. 19:23
0
ИЗВОР: Танјуг

Један њемачки полицајац је након саобраћајне незгоде украо из контејнера преврнутог камиона око 180 килограма сира чедар и због тога је остао без посла.

Виши управни суд у њемачкој покрајини Порајње-Фалачка одбио је жалбу полицајца, што значи да првостепена пресуда остаје на снази, преноси Шпигл.

У судској пресуди се наводи да је осуђени полицајац био припадник саобраћајне полиције који је добио задатак да осигура мјесто незгоде.

Он се полицијским возилом довезао до оштећеног камионског контејнера, а тамо је затражио од радника фирме за рашчишћавање пута након удеса да му преда неколико пакета сира.

– Украо је укупно девет пакета сира, од којих је сваки био тежак 20 килограма, вриједности око 554 евра. Окривљени је неке од пакета донио у полицијску станицу, а може се претпоставити да је неколико задржао за себе, за своје пријатеље и родбину – наводи се у судском саопштењу.

Полицајац је у жалби навео да сир из камиона скоро не вриједи ништа и да је “желио да га спаси од уништења”, али суд је заузео став да је мушкарац починио кривично дјело крађе док је био на дужности.

– Таквим понашањем окривљени је нанио велику штету угледу њемачке полиције – оцијенио је суд и додао да није битна вриједност сира с обзиром да је дужност полицајца да спријечи крађу.

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајац убоден ножем! Полицајац убоден ножем!
Полицајац годинама просјацима узимао новац Полицајац годинама просјацима узимао новац
Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2) Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о несталој Данки (2)
Најчитаније
  • Искључења струје у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и Палама
    18h 3m
    0
  • Осуђен власник стрељане у коју је ишао Коста К.
    10h 53m
    0
  • Невјероватна прича о чувеном љекару: “Лазина жена ме нашла међу мртвима, а он за мене Хрвата урадио најдрагоцјенију ствар”
    10h 12m
    0
  • Доживотна робија због убиства двогодишње дјевојчице
    8h 47m
    1
  • Испао један од најтежих Новакових ривала на путу до полуфинала Вимблдона
    8h 35m
    0