Posljednja poruka “orlovima”: Dužni ste nam jedno dugo ljeto!

14.06.2024. 14:36
0
IZVOR: glassrpske.com

“Možda sam lud, ali vam verujem” - riječi selektora Boška Simonovića u Montevideu u kultnom filmu “Montevideo, Bog te video” najbolje oslikavaju razmišljanje prosječnog Srbina pred start Evropskog prvenstva, odnosno pred prvu utakmicu reprezentacije Srbije protiv Engleza, u nedjelju od 21 čas.

Nacija nepopravljivih optimista sa više od “sedam miliona selektora” vjeruje i ovaj put u svoje “orlove”. Vjeruje u jedan šampionat iz snova, zapravo prvenstvo koje je većina ovih momaka već odigrala?! Da, tamo daleko, na onom Novom Zelandu, prije devet godina. Onda kad smo se budili zbog njih, držali im palčeve i vjerovali da mogu daleko, iznad duge, dalje od sna i više od mašte. Uspjeli su, tada, kao dječaci. Sada su to ozbiljni, porodični ljudi. Znamo i vjerujemo da mogu ponovo, jer imaju šampionski gen, kvalitet, a i šta je istorija nego jedan niz koji se periodično ponavlja. Možda je sada vrijeme za tako nešto, možda je to ovaj momenat, možda je to ovo takmičenje...

Na kraju krajeva, jedna od najvećih pobjeda fudbala sa ovih prostora ostvarena je baš u Njemačkoj, davno, prije 33 godine, ispisali su je momci u crveno-bijelim dresovima u Minhenu. Želimo još jednu, želimo jedno dugo, toplo ljeto, koje ćemo prepričavati svojim unucima... Dužni ste nam to, momci. Nama, a prije svega sebi, da vas pamte. Dužni ste i čovjeku koji vas vodi. On je vaših godina oplakao onu Argentinu i penale, a i Katar krišom, da niko od vas ne vidi. On je bio i u onom avionu koji je legendarni Steva Popov vratio sa ovog istog takmičenja 1992. godine. Nepravda je to, koja Piksija i sve nas i danas boli. Ali zato imamo vas, da vratite sve dugove, da se borite, da igrate, da se smijete, da se držite zajedno, da budete SRBIJA!

Biće teških momenata, velikih iskušenja, ali vi znate kako se suočiti s njima. Budite prsti skupljeni u pesnicu i uzvratite jako, svima! Fortuna vas godinama čeka, da vas uhvati pod ruku i vodi daleko... Da, mislio sam na Berlin i 14. jul, da čujemo i “Bože pravde”... Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može! Dušane, Mitre, Strahinja, Andrija, Srđane, Mijate, Vanja... igrajte za nas, mi smo svi uz vas. Na kraju, hrabrost je vaša dužnost! Nema nazad, nazad je Srbija, koja gleda u vas!

ESPN: Srbija u drugom krugu

ESPN je dao svoju prognozu učinka Srbije. Ova medijska kuća potencira da bi glavni adut “orlova” na EP mogao da bude Aleksandar Mitrović, a Lazar Samardžić jedno od otkrovenja turnira. Što se tiče rezultata na Evru, prognoza je da bi Srbija mogla da se plasira u drugi krug takmičenja.

- Prva utakmica sa Engleskom će biti teška, ali protiv Danske i Slovenije mogu da stignu do pobjeda. Mitrović, Vlahović, Tadić i Milinković Savić imali su sjajne sezone u klubovima i biće četiri lidera ove ekipe. Srbija će proći među 16 timova, a ako budu drugi u grupi, tamo ih čeka Njemačka i tu bi mogao da bude kraj. Ako pronađu nešto posebno, mogu da budu jedno od iznenađenja turnira, ali i tada bi četvrtfinale bilo njihov najveći domet - stoji u analizi ESPN-a.

Piše: Dejan Kondić

Komentari 0
Povezane vijesti
Pokrenut disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije Pokrenut disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije
(UŽIVO) Srbija gubi na poluvremenu (UŽIVO) Srbija gubi na poluvremenu
"Orlovi" protiv Engleske za istoriju, ovo su startne postave "Orlovi" protiv Engleske za istoriju, ovo su startne postave
Najčitanije
  • Grad Katera u Bosni
    4h 26m
    0
  • Radnica kladionice u Istočnoj Ilidži osumnjičena za pronevjeru 40.000 KM
    4h 12m
    0
  • Major Lister sa Košara - priča o psu koji je čuvao srpsku vojsku
    5h 53m
    0
  • Mirončuk Sergej Aleksandrovič, ruski dobrovoljac koji je dao život za Republiku Srpsku (FOTO)
    6h 39m
    6
  • Tri simptoma zapušenih krvnih sudova koji mogu izazvati infarkt
    20h 1m
    0