Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane, dva lica uhapšena

26.04.2022. 21:31
0
IZVOR: srna.rs

Policija je u Sarajevu pronašla laboratoriju za uzgoj i proizvodnju marihuane i 3,5 kilograma suve marihuane, te uhapsila dva lica.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom kantonalnog Tužilaštva i na osnovu naredbe sarajevskog Opštinskog suda, danas pretresli tri stana u Sarajevu koje koriste lica inicijala A.M. i M.K, obojica iz Sarajeva.

Pretreseni su stanovi u Ulici Nedima Filipovića, područje opštine Novo Sarajevo, u Ulici Antuna Branka Šimića, područje opštine Novi Grad Sarajevo, i u Ulici Avde Hume, područje opštine Centar.

Tom prilikom pronađeni su jedna kompletna kućna laboratorija za uzgoj i proizvodnju marihuane, koja se sastoji od tri zasebne jedinice sa rasvjetnim tijelima, sistemom ventilacije, sistemom navodnjavanja i drugom pratećom opremom, 160 stabljika marihuane, 3,5 kilograma suve marihuane namijenjene uličnoj prodaji, te oko 1.000 sjemenki za uzgoj ove biljke.

Pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, te 1.725 evra i 1.700 KM.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga policija je uhapsila A.M. i M.K, koji su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšeni će prema naređenju dežurnog tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost kantonalnog Tužilaštva, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    15h 9m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    18h 48m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    13h 18m
    0
  • Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
    22h 12m
    2
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    1h 59m
    0