Пронађена лабораторија за узгој марихуане, два лица ухапшена

26.04.2022. 21:31
0
ИЗВОР: srna.rs

Полиција је у Сарајеву пронашла лабораторију за узгој и производњу марихуане и 3,5 килограма суве марихуане, те ухапсила два лица.

Припадници Сектора криминалистичке полиције Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево су, под надзором кантоналног Тужилаштва и на основу наредбе сарајевског Општинског суда, данас претресли три стана у Сарајеву које користе лица иницијала А.М. и М.К, обојица из Сарајева.

Претресени су станови у Улици Недима Филиповића, подручје општине Ново Сарајево, у Улици Антуна Бранка Шимића, подручје општине Нови Град Сарајево, и у Улици Авде Хуме, подручје општине Центар.

Том приликом пронађени су једна комплетна кућна лабораторија за узгој и производњу марихуане, која се састоји од три засебне јединице са расвјетним тијелима, системом вентилације, системом наводњавања и другом пратећом опремом, 160 стабљика марихуане, 3,5 килограма суве марихуане намијењене уличној продаји, те око 1.000 сјеменки за узгој ове биљке.

Пронађене су и двије дигиталне ваге за прецизно мјерење, те 1.725 евра и 1.700 КМ.

Због основа сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога полиција је ухапсила А.М. и М.К, који су предати у просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

Ухапшени ће према наређењу дежурног тужиоца Тужилаштва Кантона Сарајево након криминалистичке обраде бити предати у надлежност кантоналног Тужилаштва, саопштио је МУП Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву Митрополит Хризостом служио вечерње у Саборном храму у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму Митрополит Хризостом сутра служи вечерње у Саборном храму
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    20h 5m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 1m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    19h 5m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    15h 58m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    17h 55m
    0