Sarajevo tajno uspostavlja vojnu saradnju sa Kijevom?

26.07.2024. 14:41
1
IZVOR: sputnikportal.rs

Uprkos zakonodavnoj zabrani isporuka naoružanja proizvedenog u zemlji u zone sukoba, Sarajevo tajno radi na uspostavljanju vojno-tehničke saradnje sa Kijevom, izjavio je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

Prema njegovim riječima, ključnu ulogu u tome ima ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, po čijem nalogu se organizuju putovanja ukrajinskih emisara u preduzeća vojno-industrijskog kompleksa u FBiH u cilju usaglašavanja parametara saradnje.

- Nedavno je BiH posjetio predstavnik kijevskog režima Viktor Kruglov, koji je razgovarao o uspostavljanju interakcije sa upravom firme ‘GUMA-kod.o.o’ (g. Bugojno), koja se, između ostalog, bavi proizvodnjom upaljača za artiljerijske i minobacačke granate - istakao je izvor.

Sagovornik je dodao da je Kruglov, takođe, izrazio zainteresovanost za saradnju sa kompanijama „Unis Pretis d.d.“ (g. Vogošća) i „Binas d.d.“ (g. Bugojno).

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Realista 26.07.2024. 15:39
    "Izjavio je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom"...glupost koja ne može biti veća...Srbija izvezla oruzja Ukrajini par stotina miliona"...ko ima pare može kupit,šta je sporno
Povezane vijesti
Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva na Stupu Policija u Sarajevu uputila apel građanima: Ovo je muškarac za kojim se traga zbog ubistva...
Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO) Pogledajte kako je izgledao život u Sarajevu 1920. godine (VIDEO)
U pucnjavi na Stupu ubijen migrant U pucnjavi na Stupu ubijen migrant
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 6m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 29m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 2m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 59m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 50m
    0