Сарајево тајно успоставља војну сарадњу са Кијевом?

26.07.2024. 14:41
1
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Упркос законодавној забрани испорука наоружања произведеног у земљи у зоне сукоба, Сарајево тајно ради на успостављању војно-техничке сарадње са Кијевом, изјавио је за Спутњик извор упознат са ситуацијом.

Према његовим ријечима, кључну улогу у томе има министар одбране Босне и Херцеговине Зукан Хелез, по чијем налогу се организују путовања украјинских емисара у предузећа војно-индустријског комплекса у ФБиХ у циљу усаглашавања параметара сарадње.

- Недавно је БиХ посјетио представник кијевског режима Виктор Круглов, који је разговарао о успостављању интеракције са управом фирме ‘ГУМА-код.о.о’ (г. Бугојно), која се, између осталог, бави производњом упаљача за артиљеријске и минобацачке гранате - истакао је извор.

Саговорник је додао да је Круглов, такође, изразио заинтересованост за сарадњу са компанијама „Унис Претис д.д.“ (г. Вогошћа) и „Бинас д.д.“ (г. Бугојно).

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Realista 26.07.2024. 15:39
    "Izjavio je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom"...glupost koja ne može biti veća...Srbija izvezla oruzja Ukrajini par stotina miliona"...ko ima pare može kupit,šta je sporno
Повезане вијести
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
У пуцњави на Ступу убијен мигрант У пуцњави на Ступу убијен мигрант
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 16m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 39m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 12m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 9m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 0m
    0