Stanje povrijeđenih učenika bolje

03.05.2023. 18:57
0
IZVOR: glassrpske.com/Agencije

Stanje učenika povrijeđenih u današnjoj pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu je mnogo bolje, a operisani učenici i teško povrijeđena nastavnica su budni i potpuno stabilni, rekao je generalni direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin.

- Sada već mogu da kažem da je situacija mnogo bolja i to nas ohrabruje. Od četvoro operisanih pacijenata, kod troje je završena operacija i oni su na intenzivnoj nezi. Dva učenika su potpuno probuđena, ekstubirana, a i nastavnica se polako budi i potpuno su stabilni - rekao je Ašanin, prenose "Večernje novosti".

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubijeno je osmoro djece i jedan radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica te škole su ranjeni. Policija je uhapsila četrnaestogodišnjeg K.K, koji je počinio taj zločin.

Ranije je ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila da su šestoro ranjene djece i nastavnica u zdravstvenim ustanovama, od čega je troje učenika u dječijoj bonici u Tišovoj, a troje učenika i nastavnica su u Urgentnom centru. 

Policija se većinski povukla, pušten saobraćaj kod OŠ "Vladislav Ribnikar"

Jake policijske snage, koje su danas bile prisutne u OŠ "Vladislav Ribnikar", većinom su se povukle, a saobraćaj je normalizovan, javlja izvještač Tanjuga sa lica mjesta.

Manji broj policajaca ostao je ispred škole, koja je i dalje zatvorena. Uviđaj je završen.

Građani i djeca polažu cvijeće i pale svijeće u blizini begradske škole, u kojoj je danas jedan učenik ubio osam učenika i čuvara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Najčitanije
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    21h 36m
    6
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    3h 37m
    0
  • Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
    6h 17m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    3h 10m
    1
  • U rijeci Bojani pronađeno tijelo još jedne djevojčice
    18h 6m
    0