Стање повријеђених ученика боље

03.05.2023. 18:57
0
ИЗВОР: glassrpske.com/Агенције

Стање ученика повријеђених у данашњој пуцњави у основној школи у Београду је много боље, а оперисани ученици и тешко повријеђена наставница су будни и потпуно стабилни, рекао је генерални директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин.

- Сада већ могу да кажем да је ситуација много боља и то нас охрабрује. Од четворо оперисаних пацијената, код троје је завршена операција и они су на интензивној нези. Два ученика су потпуно пробуђена, екстубирана, а и наставница се полако буди и потпуно су стабилни - рекао је Ашанин, преносе "Вечерње новости".

У пуцњави у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду убијено је осморо дјеце и један радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и наставница те школе су рањени. Полиција је ухапсила четрнаестогодишњег К.К, који је починио тај злочин.

Раније је министар здравља Србије Даница Грујичић изјавила да су шесторо рањене дјеце и наставница у здравственим установама, од чега је троје ученика у дјечијој боници у Тишовој, а троје ученика и наставница су у Ургентном центру. 

Полиција се већински повукла, пуштен саобраћај код ОШ "Владислав Рибникар"

Јаке полицијске снаге, које су данас биле присутне у ОШ "Владислав Рибникар", већином су се повукле, а саобраћај је нормализован, јавља извјештач Танјуга са лица мјеста.

Мањи број полицајаца остао је испред школе, која је и даље затворена. Увиђај је завршен.

Грађани и дјеца полажу цвијеће и пале свијеће у близини беградске школе, у којој је данас један ученик убио осам ученика и чувара.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд Нацистичка Њемачка прије 83 године бомбардовала Београд
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 29m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 35m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 44m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    12h 2m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 54m
    0