Sutra će biti služen pomen i položeni vijenci stradaloj djeci Srpskog Sarajeva

10.03.2020. 19:05
0
IZVOR: Srna

Dan sjećanja na stradalu djecu Srpskog Sarajeva biće obilježen sutra, ali će biti služen samo pomen i položeni vijenci, neće biti najavljenog programa sa istorijskim časom, izjavila je Srni direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu Danijela Mrda.

Mrda je napomenula da će programu prisustvovati samo odrasli.

- Ne mogu majkama stradale djece reći da ne dolaze, ali neće biti skupa, jer neće biti ni najavljenog programa kako smo sve zamislili - rekla je Mrda Srni nakon odluke Vlade Republike Srpske o zabrani javnih okupljanja zbog trenutne epidemiološke situacije u Srpskoj.

Ona je navela da će pomenu, osim porodica, prisustvovati direktor Centra Republike Srpske za istraživanje rata i ratnih zločina Milorad Kojić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Osnovna škola "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu trebalo je sutra da obilježi Dan sjećanja na stradalu djecu Srpskog Sarajeva, među kojima su njene učenice Nataša Učur i Milica Lalović, koje su sinonim stradanja 123 djece na području Sarajevsko-romanijske regije.

Nataša i Milica ubijene su za vrijeme primirja 11. marta 1995. godine u sarajevskom naselju Grbavica, koje je tada bilo pod srpskom kontrolom.

Tog dana je snajperista sa zgrade "Lorisa" iz muslimanskog dijela grada ugasio dva mlada života.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među kojima i troje djece Vozaču borbenog vozila Vojske Srbije određen pritvor: U nesreći poginulo pet osoba, među k...
Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj Danom sjećanja na žrtve masovnih ubistava proglašeni 3. i 4. maj
Sjećanje na smrt šestogodišnje Biljane Nikolić - rana koja ne zarasta Sjećanje na smrt šestogodišnje Biljane Nikolić - rana koja ne zarasta
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    18h 30m
    2
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    14h 47m
    1
  • Istočna Ilidža: Okrugli sto o nasilju - Potrebno strogo sankcionisati nasilnike
    11h 24m
    1
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    17h 38m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    18h 28m
    0