U Sarajevu se otvara jedno od najvećih klizališta u regionu

10.12.2019. 10:26
0
IZVOR: klix.ba

Sve je spremno za još jednu zimsku čaroliju u Sarajevu koja počinje 13. decembra i traje do 31. januara.

Tom prilikom na platou ispred dvorane Skenderija će biti postavljena jedno od najvećih klizališta u regiji, a građani Sarajeva će imati priliku uživati i u brojnim drugim zanimljivim sadržajima, kažu iz Vlade Kantona Sarajevo.

Na manifestaciji „Zimska čarolija na Skenderiji“ biće otvorena bina za nastup poznatih sarajevskih bendova te postavljene drvene kućice koje će se izdavati za potrebe prodaje dječijih igrački, suvenira, rukotvorina, knjiga kao i programa slatko i slano.

Zimska čarolija u Skenderiji će se realizovati na novouređenom centralnom gradskom trgu, u neposrednoj blizini glavne saobraćajnice.

Ovaj program će u potpunosti osigurati čaroban osjećaj posjetiocima. Klizalište na ledu sa oko 1200 metara kvadratnih na prostoru platoa uz bogat kulturno-zabavni sadržaj za djecu i odrasle, biće mjesto dobrog raspoloženja.

Uz veliku ledenu plohu koju će svakodnevno koristiti veliki broj posjetilaca, biće postavljene i svjetlosne dekoracije visoke i do osam metara. Organizatori su poručili da će to biti mali grad svjetlosti, koji do sada nije prezentovan na našim prostorima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA Obilježavanje 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA
Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu Potvrđena optužnica protiv vlasnice čiji su psi izujedali ženu
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    4h 44m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    22h 49m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    18h 58m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    22h 37m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    17h 5m
    0