Uhapšen osumnjičeni za krađu kipa Brus Lija

09.03.2024. 11:29
1
IZVOR: srna.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili su lice čiji su inicijali D.P. /46/ iz Mostara zbog sumnje da je ukralo kip Brus Lija iz parka Zrinjevac u Mostaru.

Iz policije su naveli da su u istrazi, koja nije bila jednostavna, učestvovali članovi Policijske uprave Mostar, Odjeljenja kriminalističke policije.

- Kriminalistička istraga bila je komplikovana iz više razloga, a pogotovo zato što park Zrinjevac nema video-nadzor. Uprkos svim otežavajućim okolnostima, inspektori Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći kip, koji je oštećen - naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

  • Nestao kip Brusa Lija iz mostarskog parka
    03.03.2024. 11:03

    Kip Brusa Lija protekle noći nestao je iz mostarskog parka Zrinjevac. Iz Gradske uprave nismo uspjeli dobiti informaciju je li statuta hongkonško-američkog glumca i majstora borilačkih vještina m...

BiH
Nestao kip Brusa Lija iz mostarskog parka

Policijska uprava Mostar će po okončanju istrage nad osumnjičenim podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Kip koji je bio postavljen u parku Zrinjevac nestao je prošlog vikenda.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Nenad 09.03.2024. 12:17
    Vidite, koji anahronizam, nezavisno od toga koji smrad je ukrao kip, ali: Kakve društvenoistorijske zasluge zaista ima Brus Li za naše podneblje, ili za naše nacionalnoistorijsko biće, e da bi mu podizali spomenike, na prostorima gdje masa prečih zaslužnika strpljivo čeka svoj red na sjećanje?!
Povezane vijesti
Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet Predložen pritvor za 18 lica i mjere zabrane za njih pet
Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge Europol: U BiH srušen najuži krug globalnog kralja droge
Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija Akcija "Blek taj": Među uhapšenima visoki funkcioneri policijskih agencija i institucija
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    15h 38m
    9
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    15h 52m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    15h 44m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    18h 9m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    6h 33m
    0