Zeljković i saučesnici još dva mjeseca iza rešetaka

29.10.2021. 11:42
0
IZVOR: srpskainfo.com

Vrhovni sud Republike Srpske odbacio je žalbe advokata uhapšenih u aferi "Korona ugovori" i potvrdio odluku o pritvoru Okružnog suda u Banjaluci prema kojoj će Branislav Zeljković i saučesnici iza rešetaka provesti još najmanje dva mjeseca, saznaje Srpskainfo.

Osim Zeljkoviću, pritvor je do 16. decembra produžen i Draganu Dubravcu, direktoru firme “Promeding”, Saši Markoviću, vlasniku turističke agencije “Travel for fan” i Slavku Bojiću, direktoru firme “Procontrol”.

Zeljkoviću i saučesnicima pritvor je produžen zbog uticaja na svjedoke i uništavanja dokaza, te zbog težine krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Zeljković i saučesnici osumnjičeni su da su tokom vanrednog stanja u Srpskoj, izazvanog pandemijom virusa korona, koristeći se tenderskim malverzacijama, nabavljali medicinsku i nemedicinsku opremu po višestrukom većim cijenama od tržišnih čime su građani Srpske oštećeni za 790.000 maraka.

 

Osim navedenog, Zeljković i saučesnici terete se da su oformili konzorcijum firmi koje nisu mogle nabavljati medicinsku opremu.

U aferi “Korona ugovori” uhapšen je direktor dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić koji je takođe u pritvoru.

Komentari 0
Povezane vijesti
Četvorici osumnjičenih određen pritvor Četvorici osumnjičenih određen pritvor
Predložen pritvor za poreske inspektore Predložen pritvor za poreske inspektore
Produžen pritvor ocu dječaka ubice iz Ribnikara Produžen pritvor ocu dječaka ubice iz Ribnikara
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    13h 32m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    14h 16m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    18h 21m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    18h 25m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    3h 52m
    0