Министарство одлучило да је злочин према Митрополији законит

18.07.2020. 20:58
0
ИЗВОР: СРНА

Министарство одрживог развоја и туризма Црне Горе одбило је жалбу Митрополије црногорско-приморске да поништи рјешење инспектора којим је Српској православној цркви /СПЦ/ забрањена изградња манастирског конака на Бриској гори код Улциња.

Урбанистичко-грађевински инспектор је рјешењем од 4. јуна забранио градњу приземног објекта од око 150 метара квадратних, али је Митрополија наставила радове, да би на крају власт наредила рушење конака.

Митрополија је оспорила је рјешење инспектора тврдећи да је "незаконито донесено, јер не садржи тачан број катастарске парцеле", те да је објекат изграђен на простору који није обухваћен урбанистичким планом будући да је ријеч о сеоском подручју.

Манастирски конак порушен је 10. јуна рано ујутро, а митрополит црногорско-приморски Амфилохије је тај чин назвао злочином против Цркве.

Коментари 0
Повезане вијести
Избор насљедника митрополита Амфилохија на редовном Сабору у мају Избор насљедника митрополита Амфилохија на редовном Сабору у мају
Црна Гора: Поништено рјешење о пореском дугу Митрополије Црна Гора: Поништено рјешење о пореском дугу Митрополије
Митрополија прихватила понуду премијера Црне Горе за наставак преговора Митрополија прихватила понуду премијера Црне Горе за наставак преговора
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 10m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    13h 59m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    16h 36m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    16h 41m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 9m
    0