Навршило се 500 дана од убиства Давида Драгичевића – случај још није ријешен

07.08.2019. 19:54
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Чланови групе Правда за Давида данас су се обратили медијима на Тргу Крајине како би симболично указали на то да за 500 дана потраге за истином надлежне институције још нису ријешиле случај убиства Давида Драгичевића.

Према ријечима Озрена Пердува, иза њих је стотине прекршајних и кривичних пријава, хапшења, привођења, позива на саслушање, легитимисањасамо зато што нису прихватили, како каже, очигледне неистине које су им сервиране, преноси Klix. 

– Најодговорније је Окружно тужилаштво Бањалука јер не жели процесуирати одговорне из полиције – рекао је Пердув.

Нагласио је да се истрага не би водила као убиство против НН особе да није било групе ПзД те сматрају то једном од побједа. Побједом сматрају и признање да је срамна конференција од 26. марта прошле године била грешка.

– Поднијели смо  изахтјев Окружном суду за заштиту права на слободу кретања. Није ми јасно због чега више након мјесец немамо одговор иако је законом Кпрописано да се на те ствари реагује хитно - казао је Пердув.

Казао је како нису добили ни одговор на жалбу на рјешење полиције да им се забрани окупљање на Тргу Крајине иако увијек наведу да ће их бити до 100 и да неће бити разгласа нити транспарената. Рок је у тим случајевима 24 сата, а они чекају одговор више од 20 дана.

– Институције заборављају на међународни стандард да се окупљања која су мирна не прекидају и не забрањују, а знате како се овдје дешава. Нисмо добили одговоре ни на притужбе на рад полицијских службеника. Памтимо све и то је додатни мотив да не одустанемо. И даље смо ту ако треба још 500 дана за Давида и све нас. Како каже наш главни окружни бањалучки тужилац: ‘Дурат ћемо и даље  - поручио је Пердув.

Чланови ће вечерас, као и претходних мјесеци, отићи у парк испред Храма Христа спаситеља гдје ће у част ове борбе и Давида подићи балон у облику срца с бројем 500 с поруком да починитељи овог страшног злочина морају бити кажњен.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Данило 07.08.2019. 20:00
  Правда за ДАВИДА!
Повезане вијести
Убијена радница у пекари, убица извршио самоубиство Убијена радница у пекари, убица извршио самоубиство
Потврђена оптужница због убиства у Сокоцу Потврђена оптужница због убиства у Сокоцу
Ослобођен главни осумњичени за убиство младог Грка Ослобођен главни осумњичени за убиство младог Грка
Најчитаније
 • Донесене измјене о борачком додатку
  5h 19m
  0
 • Рекеташи харају Бањалуком и Сарајевом
  10h 47m
  0
 • Ево која је држава проглашена најбољом за живот
  22h 23m
  1
 • За осумњиченима у афери "Тунел" трагали у околини Јахорине
  6h 37m
  0
 • Појачане војне активности током ноћи у близини аеродрома
  7h 12m
  0