Навршило се 500 дана од убиства Давида Драгичевића – случај још није ријешен

07.08.2019. 19:54
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Чланови групе Правда за Давида данас су се обратили медијима на Тргу Крајине како би симболично указали на то да за 500 дана потраге за истином надлежне институције још нису ријешиле случај убиства Давида Драгичевића.

Према ријечима Озрена Пердува, иза њих је стотине прекршајних и кривичних пријава, хапшења, привођења, позива на саслушање, легитимисањасамо зато што нису прихватили, како каже, очигледне неистине које су им сервиране, преноси Klix. 

– Најодговорније је Окружно тужилаштво Бањалука јер не жели процесуирати одговорне из полиције – рекао је Пердув.

Нагласио је да се истрага не би водила као убиство против НН особе да није било групе ПзД те сматрају то једном од побједа. Побједом сматрају и признање да је срамна конференција од 26. марта прошле године била грешка.

– Поднијели смо  изахтјев Окружном суду за заштиту права на слободу кретања. Није ми јасно због чега више након мјесец немамо одговор иако је законом Кпрописано да се на те ствари реагује хитно - казао је Пердув.

Казао је како нису добили ни одговор на жалбу на рјешење полиције да им се забрани окупљање на Тргу Крајине иако увијек наведу да ће их бити до 100 и да неће бити разгласа нити транспарената. Рок је у тим случајевима 24 сата, а они чекају одговор више од 20 дана.

– Институције заборављају на међународни стандард да се окупљања која су мирна не прекидају и не забрањују, а знате како се овдје дешава. Нисмо добили одговоре ни на притужбе на рад полицијских службеника. Памтимо све и то је додатни мотив да не одустанемо. И даље смо ту ако треба још 500 дана за Давида и све нас. Како каже наш главни окружни бањалучки тужилац: ‘Дурат ћемо и даље  - поручио је Пердув.

Чланови ће вечерас, као и претходних мјесеци, отићи у парк испред Храма Христа спаситеља гдје ће у част ове борбе и Давида подићи балон у облику срца с бројем 500 с поруком да починитељи овог страшног злочина морају бити кажњен.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Данило 07.08.2019. 20:00
    Правда за ДАВИДА!
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 59m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    16h 23m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    11h 52m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    3h 29m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    3h 10m
    0