Обиљежен Дан полиције Републике Српске

04.04.2020. 12:11
0
ИЗВОР: Srpska.info

Дан полиције Републике Српске, 4. април обиљежен је данас служењем парастоса страдалим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске у кругу најужег руководства МУП у Бањалуци.

Вијенац на Централно спомен обиљежје положили су министар унутрашњих послова Драган Лукач и директор полиције Дарко Ћулум.

Министар Лукач упутио је свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске искрене честитке поводом Дана полиције Републике Српске.

– С обзиром да се налазимо у ванредном стању обиљежили смо данашњи дан на скроман начин, без обзира што смо раније имали у плану да га обиљежимо свечано. Одржали смо парастос и положили вијенац на споменик нашим погинулим јунацима, онима којима дугујемо све ово што данас имамо. Дугујемо им Републику Српску и нашу будућност. Њих никада нећемо заборавити – истакао је Лукач.

Слика

Честитајући Дан полиције свим припадницима МУП Лукач је рекао да су они у овим изазовним временима показали да су уз грађане Републике Српске и да све своје послове и задатке обављају крајње професионално и одговорно, а у корист свих грађана.

– Желим нам свима да што прије превазиђемо изазове који су пред нама, те изађемо из кризне ситуације, живи, здрави и спремни за све послове и задатке на заштити безбједности Републике Српске – истакао је министар Лукач.

Он је поручио грађанима да и даље поштују све мјере које доноси Републички штаб за ванредне ситуације јер морамо “да се изборимо са једним новим непријатељем којег и не видимо, али који покушава да нас убија”.

– Зато је порука свим грађанима да поштују све мјере. Останите код куће и поштујте све оно што ради полиција. Покушавамо свим нашим снагама да одржимо добро стање у Српској и захваљујући свим нашим грађанима који поштују ове наше мјере сигурно смо да ћемо ово  заједно и да побједимо – поручио је Лукач.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    19h 55m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    19h 35m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    22h 58m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    23h 55m
    14
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    20h 52m
    0