Obilježen Dan policije Republike Srpske

04.04.2020. 12:11
0
IZVOR: Srpska.info

Dan policije Republike Srpske, 4. april obilježen je danas služenjem parastosa stradalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u krugu najužeg rukovodstva MUP u Banjaluci.

Vijenac na Centralno spomen obilježje položili su ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i direktor policije Darko Ćulum.

Ministar Lukač uputio je svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske iskrene čestitke povodom Dana policije Republike Srpske.

– S obzirom da se nalazimo u vanrednom stanju obilježili smo današnji dan na skroman način, bez obzira što smo ranije imali u planu da ga obilježimo svečano. Održali smo parastos i položili vijenac na spomenik našim poginulim junacima, onima kojima dugujemo sve ovo što danas imamo. Dugujemo im Republiku Srpsku i našu budućnost. Njih nikada nećemo zaboraviti – istakao je Lukač.

Slika

Čestitajući Dan policije svim pripadnicima MUP Lukač je rekao da su oni u ovim izazovnim vremenima pokazali da su uz građane Republike Srpske i da sve svoje poslove i zadatke obavljaju krajnje profesionalno i odgovorno, a u korist svih građana.

– Želim nam svima da što prije prevaziđemo izazove koji su pred nama, te izađemo iz krizne situacije, živi, zdravi i spremni za sve poslove i zadatke na zaštiti bezbjednosti Republike Srpske – istakao je ministar Lukač.

On je poručio građanima da i dalje poštuju sve mjere koje donosi Republički štab za vanredne situacije jer moramo “da se izborimo sa jednim novim neprijateljem kojeg i ne vidimo, ali koji pokušava da nas ubija”.

– Zato je poruka svim građanima da poštuju sve mjere. Ostanite kod kuće i poštujte sve ono što radi policija. Pokušavamo svim našim snagama da održimo dobro stanje u Srpskoj i zahvaljujući svim našim građanima koji poštuju ove naše mjere sigurno smo da ćemo ovo  zajedno i da pobjedimo – poručio je Lukač.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske Obilježavanje Dana Igmanske brigade Vojske Republike Srpske
Danas isplata socijalnih davanja Danas isplata socijalnih davanja
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 7m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    19h 40m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 6m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 19m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    8h 48m
    3