Олакшана исплата пензија и других примања за старија лица

03.04.2020. 16:01
0
ИЗВОР: СРНА

Министарство финансија Републике Српске објавило је инструкцију којом се олакшава привремена исплата пензија, инвалиднина, социјалних давања и сличних примања са банковних рачуна за лица са навршених 65 и више година којима је забрањено или ограничено кретање на територији Српске ради спречавања ширења вируса корона.

Корисницима је у циљу олакшавања исплате ових примања, за вријеме ванредног стања узрокованог епидемијом вирусом корона, омогућено да подизање новчаних средстава са банковног рачуна обаве на два начина.

Први је овлаштењем другог лица путем једнократног пуномоћја, за које није потребна овјера код надлежног органа, већ само лични документи пуномоћника и корисника примања.

- Максималан износ за исплату овим путем не може бити већи од износа једне мјесечне пензије или другог мјесечног примања - саопштено је из ресорног министарства.

Други начин подизања новца је личним одласком у банку која је дужна организовати радно вријеме у сатима када је лицима са 65 и више година старости дозвољено кретање.

Детаљи ове инструкције као и образац пуномоћја доступни су на интернет страници Министарства финансија, секција - Санација посљедица вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Око 275.000 пензионера у Српској у просјеку добија 40% од просјечне плате Око 275.000 пензионера у Српској у просјеку добија 40% од просјечне плате
Новац исплаћиван и фирмама у ФБиХ које током пандемије нису имале раднике Новац исплаћиван и фирмама у ФБиХ које током пандемије нису имале раднике
Министарство финансија: Игре на срећу немогуће увести у ПДВ систем Министарство финансија: Игре на срећу немогуће увести у ПДВ систем
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    18h 35m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    21h 59m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    17h 28m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    9h 5m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    8h 46m
    0