Опоравак двогодишњег Лава тече одлично

07.09.2023. 10:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Двогодишњи Лав Теодоровић, прва СМА беба која је у Србији примила најскупљи лијек на свијету Золгенсму, одлично се опоравља послије примања терапије, а данашња контрола показала је да су резултати задовољавајући и да се осјећа добро.

Како је рекла Лавова мама Соња, опоравак тече одлично, а код малог хероја, који је ујединио цијелу Србију, видљиви су већ и први помаци након примања генске терапије.

– Сви резултати су за сада задовољавајући, он се осјећа добро и наставља се његово даље праћење- рекла је након контроле Лавова мама Соња.

Лав је због свега боравио у Београду, а коначно су се сада вратили у Нови Сад и сада је цијела породица Теодоровић на окупу, пише Телеграф.

– Једном недељно ћемо долазити у Београд на контроле. Пресрећни смо, презадовољни, коначно сви на окупу – каже мама малог борца и додаје:

– Већ су видљиви први знаци побољшања и не могу вам описати нашу срећу. Стабилнији је, јачи је, успијева да уради ствари које није могао прије.

Лав је Золгенсму примио 23. августа на Универзитетско-дечијој клиници у Београду, а већ наредног дана био је отпуштен на кућно лијечење. Од тада је, како каже Соња, у карантину, како би опоравак текао без проблема.

– Код куће смо, вјежбамо, играмо се, волимо, мазимо. Лавова енергија је сјајна и кад видим колико добро је све ово поднио, колико је мотивисан да вјежба као да је и он  да има напретка, срце ми је пуно. Када нам временске прилике дозвољавају изађемо у парк, без контакта са другим људима јер је сада битно да Лав буде заштићен од сваког вируса, прехладе - рекла је раније Соња.

Након примања терапије јавиле су се одређене нуспојаве, али је Лав све то херојски изнио.

– Љекари су нас припремили на све, тако да сам у сваком тренутку знала на шта треба да обратим пажњу, шта може да буде опасно, шта треба и мора да се прегрми, и за сад је све како треба – открива Соња.

Мајка Лавица, која је претходних мјесеци прошла оно што ниједном родитељу не бисте пожељели, каже да је свјесна да је пред Лавом и њиховом породицом и даље велика борба, али да његова енергија и труд свима дају снагу.

– Када видите њега колико је позитиван, колико се бори, то и супругу и мени даје снагу за све што нас чека. Наш Лав је борац, одувијек је био и такав ће остати, а ми као породица ћемо бити ту уз њега све вријеме – каже мама Соња која је још једном исказала захвалност свим људима и држави Србији који су помогли да њен син добије најскупљи лијек на свијету.

Др Николић: Очекујемо један стреловит напредак

Димитрије Николић, неуролог Дечје клинике у Тиршовој рекао је данас да је он добро и да његови родитељи примећују напредак.

– Дакле, дошло је до потпуног нормализације његових налаза. У функционалном смислу, родитељи уочавају једно побољшање када је у питању усправљање, и генерално ми сада очекујемо један стреловит напредак у освајању тих моторних миља –  рекао је неуролог Николић за РТС.

Коментари 0
Повезане вијести
Мали Лав први у Србији примио најскупљи лијек на свијету Мали Лав први у Србији примио најскупљи лијек на свијету
Мали Лав добија спасоносни лијек, трошкове сноси Србија Мали Лав добија спасоносни лијек, трошкове сноси Србија
Мали Лав се лавовски бори, али му је потребна наша помоћ Мали Лав се лавовски бори, али му је потребна наша помоћ
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    4h 18m
    0
  • Слани мафини
    13h 39m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    15h 34m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    13h 28m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    7h 57m
    2