Општина Источна Илиџа – идеално мјесто за остваривање инвестиционих планова

25.06.2024. 08:57
0
ИЗВОР: katera.news

„Пословне новине“, у сарадњи са општином Источна Илиџа креирале су онлајн инвестицијску брошуру која приказује потенцијале и привредне могућности ове општине.

Начелник општине Истчна Илиџа Маринко Божовић истакао је прогресиван развој ове општине и значајне реализоване пројекте у посљедњих неколико година.

- Као човјек који води једну локалну заједницу која је у своје 32 године постојања прошла трновит пут, могу рећи да сам поносан што постојимо, што се развијамо и што се трудимо да будемо сервис грађанима и привредницима у правом смислу те ријечи. Завршетак пројеката канализационих мрежа у појединим насељима, асфалтирање улица, изградња парка Вељине, почетак изградње једне урбанистичке цјелине коју смо назвали Нова Добриња, опремање пословних зона - све су то резултати на које смо итекако поносни – навео је Божовић.

Како „Пословне новине“ наглашавају, важно је споменути да се ова општина истиче као лидер по броју и вриједности инвестиција, стварајући тако повољан амбијент за пословни развој, што позитивно утиче на све привредне субјекте у држави али и региону.

- Укупан промет свих привредних субјеката на подручју општине Источна Илиџа креће се око 400-500 милиона КМ годишње – навели су.

Комплетну брошуру можете погледати ОВДЈЕ

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    10h 17m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    23h 6m
    10
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    6h 49m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    11h 47m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    7h 56m
    0