Писмо из Источног Сарајева

18.01.2023. 15:44
31
ИЗВОР: katera.news

У београдском џет сету састављеном од пјевача, старлета и тв водитеља са сумњивим завршеним школама кад поменеш Сплит и Сарајево јави се масовни оргазам.

"Ћевапи у "Жељи", Џибони, рива, Башчаршја бре!"

Разна такмичења пјевача аматера, дјеце и одраслих; главни глумци у серијама и филмовима, ако није "Дара из Јасеновца"; нарко журке на сплавовима...

Недавни догађај са дјечијег фудбалског турнира у Сарајеву осликава шта поменути градови мисле о Београду, Србији и Србима.

"Убиј убиј Србина, Србина!"

У Сарајеву су пјевали дјечаци из Сплита, а навече су у илиџанском хотелу сарајевски јарани ножевима и сузавцем напали родитеље малодобних српских фудбалера.

У Источном Сарајеву нисам срео никога ко сажаљева жртве.

Чудно!?

Осуђујуће!?

Знате ли ви уопште шта је Источно Сарајево?

Знате ли ви уопште гдје је то Источно Сарајево?

То је град настао на војним полигонима и мочварама од Срба, захваљујући Београђанима, протјераним из Сарајева. И у том граду имају ћевабџинице, Божићни турнир у малом фудбалу и заставе са ћириличним натписима. Додуше нема Џибонија а и који ће нам. Има и десетине хотела  гдје се у топлом и чистом може преноћити. Гдје вам нико неће избушити гуме на аутомоилу београдских и било којих, чак и сплитских, регистраских таблица, гдје вас неће као зачеве гањати да вас линчују због грба на бајкерској јакни, гдје вам неће потурити да се сликате са Ханком, гдје вам за годишњицу матуре неће довести Амора Машовића, гдје поносни ратници не славе "дане одбране Игмана" и гдје можете појести најбоље ћевапе.

Јебли те ћевапи!

Пластелин.     

Прије неколико година била је на Кошеву фудбалска уткамица између Босне и Херцеговине и Србије и Црне Горе.  Тад је играо Синиша Михаиловић. Испред трибине са навијачима БиХ, атлетском стазом, полиција је пратила и обезбјеђивала навијаче СиЦГ. Навијачи БиХ су псовали, пјевали "Убиј Убиј Србина", и гађали комадима бетона и керамичким плочицама навијаче супротне репрезентације. Кад се међу навијачима СиЦГ појавила љепотица из Источног Сарајева, огрнута српском тробојком и са шајкачом навијачи БиХ су показали своју оргиналост. Скандирали су:

- Покажи сису! Покажи сису!

Љепотица из Источног Сарајева је стала на стази окренула се према најватренијим БиХ навијачима и подигла мајицу.

- Ево вам јунфери!

А онда мирно наставила ход са својом браћом. Навикла на гадости. Огуглала. Зато и не иде у Сарајево. Само кад мора, да обави посао. Не воли ћевапе.

Синиша Михаиловић је на тој утакмици подигао три прста. Јединствени знак у свијету. Синиша Михаиловић никад није могао постати члан београдског џет сета.

Аутор: Жељко Пржуљ

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте Лазаревић: Посебна сједница НСРС - комедија за коју тек иде плаћање карте
Мартовски погром - Нисмо заборавили Мартовски погром - Нисмо заборавили
DEUS EX MACHINA DEUS EX MACHINA
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 14m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    10h 43m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    10h 1m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    4h 57m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    9h 25m
    0