Почиње "Јахорина ултра трејл"

25.07.2020. 08:50
0
ИЗВОР: Srna

Међународна трка "Јахорина ултра трејл" биће одржана овог викенда, први пут у организацији Олимпијског центра "Јахорина".

Такмичари ће имати прилику да се опробају у четири трке различите дужине - ултра, макси, миди и мини трејл, саопштено је из Олимпијског центра "Јахорина".

Трке ултра и макси почела је у 6.00 часова, а миди и мини крећу у 8.00 часова.

-Старт и циљ свих трка је испред хотела `Вучко`, а све руте имају окрепне станице са послужењем, дежурне екипе цивилне заштите, санитет у случају потребе. Безбједност је на првом мјесту и комплетан догађај је прилагођен условима и мјерама с циљем спречавања ширења вируса корона- наведено је у саопштењу.

"Јахорина ултра трејл" карактеришу и волонтери, који несебичним радом и залагањем доприносе да ова трка и задржи епитет најбоље у БиХ.

Наградни фонд за најспретније и најбрже ове године је 5.000 КМ, док су се за остале награде побринули спонзори такмичења.

-Остварено је партнерство са `Ред бул 400: Игман`, а обновљена су партнерства са тркама које су чланови свјетског трејл тура, а то су `Кападокија`, `100 миља Истре` и `Ултра трејл Випава валеј`, па ће неки од побједника `Јахорина ултра трејла` добити бесплатну котизацију за ове трке- наводи се у саопштењу.

Највећи новитет овогодишњег "Јахорина ултра трејла" је присуство једног од најпознатијих свјетских тркача Јовице Спајића, који ће присуствовати такмичењу, дружити се са учесницима, одговарати на питања и предавањем представити лично богато трејл искуство.

Из Олимпијског центра "Јахорина" напомињу да је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић недавно посјетио Јахорину, том приликом обишао дио стаза овогодишњег "Јахорина ултра трејла" и увјерио се у њихову атрактивност, чак и трчао, те на тренутак искусио како је то бити тркач на олимпијским стазама.

Коментари 0
Повезане вијести
Јахорина ултра трејл окупио 300 такмичара из 20 земаља Јахорина ултра трејл окупио 300 такмичара из 20 земаља
Early Bird пријаве за “Jahorina Ultra Trail” још два дана Early Bird пријаве за “Jahorina Ultra Trail” још два дана
Почињу "еаrly bird" пријаве за 7. Јахорина ултра трејл Почињу "еаrly bird" пријаве за 7. Јахорина ултра трејл
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    6h 5m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    18h 42m
    2
  • Крађа у Палама
    4h 23m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    22h 30m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    3h 38m
    0