Počinje "Jahorina ultra trejl"

25.07.2020. 08:50
0
IZVOR: Srna

Međunarodna trka "Jahorina ultra trejl" biće održana ovog vikenda, prvi put u organizaciji Olimpijskog centra "Jahorina".

Takmičari će imati priliku da se oprobaju u četiri trke različite dužine - ultra, maksi, midi i mini trejl, saopšteno je iz Olimpijskog centra "Jahorina".

Trke ultra i maksi počela je u 6.00 časova, a midi i mini kreću u 8.00 časova.

-Start i cilj svih trka je ispred hotela `Vučko`, a sve rute imaju okrepne stanice sa posluženjem, dežurne ekipe civilne zaštite, sanitet u slučaju potrebe. Bezbjednost je na prvom mjestu i kompletan događaj je prilagođen uslovima i mjerama s ciljem sprečavanja širenja virusa korona- navedeno je u saopštenju.

"Jahorina ultra trejl" karakterišu i volonteri, koji nesebičnim radom i zalaganjem doprinose da ova trka i zadrži epitet najbolje u BiH.

Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM, dok su se za ostale nagrade pobrinuli sponzori takmičenja.

-Ostvareno je partnerstvo sa `Red bul 400: Igman`, a obnovljena su partnerstva sa trkama koje su članovi svjetskog trejl tura, a to su `Kapadokija`, `100 milja Istre` i `Ultra trejl Vipava valej`, pa će neki od pobjednika `Jahorina ultra trejla` dobiti besplatnu kotizaciju za ove trke- navodi se u saopštenju.

Najveći novitet ovogodišnjeg "Jahorina ultra trejla" je prisustvo jednog od najpoznatijih svjetskih trkača Jovice Spajića, koji će prisustvovati takmičenju, družiti se sa učesnicima, odgovarati na pitanja i predavanjem predstaviti lično bogato trejl iskustvo.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" napominju da je najbolji teniser svijeta Novak Đoković nedavno posjetio Jahorinu, tom prilikom obišao dio staza ovogodišnjeg "Jahorina ultra trejla" i uvjerio se u njihovu atraktivnost, čak i trčao, te na trenutak iskusio kako je to biti trkač na olimpijskim stazama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jahorina ultra trejl okupio 300 takmičara iz 20 zemalja Jahorina ultra trejl okupio 300 takmičara iz 20 zemalja
Early Bird prijave za “Jahorina Ultra Trail” još dva dana Early Bird prijave za “Jahorina Ultra Trail” još dva dana
Počinju "early bird" prijave za 7. Jahorina ultra trejl Počinju "early bird" prijave za 7. Jahorina ultra trejl
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    3h 35m
    6
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 31m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    21h 16m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    18h 15m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    19h 27m
    0