Постављене камере у Сарајеву које провјеравају регистрације и украдена возила

30.10.2019. 10:10
0
ИЗВОР: klix.ba

Управа полиције Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево на неколико локација на подручју кантона поставила је камере за аутоматско препознавање и очитавање регистарских ознака уз које је могуће провјерити важност регистрације те провјеру кроз евиденцију отуђених возила.

Поред тога, камере за стране регистарске ознаке провјеравају се да ли су возила тих ознака на појединим локацијама у овом кантону забиљежена расположивим радарским уређајима у чињењу прекршаја прекорачења дозвољене брзине или проласка кроз раскрсницу на знак црвеног свјетла на семафору.

-С обзиром да је забиљежен већи број прекршаја који се односи на истек важности регистрације, овом приликом савјетујемо грађане, односно власнике моторних возила, да на вријеме подузму неопходне активности у вези са продужењем важности регистрације свог возила. Посебно напомињемо да је Правилником о регистрацији возила, између осталог, прописано да се захтјев за продужење регистрације подноси прије истека важења регистрације, али не прије 30 дана- упозоравају из МУП-а КС.

Дакле, власници, односно, корисници возила, могу раније поднијети захтјев за продужење регистрације, чак до 30 дана прије истека важности регистрације, а при томе то неће утјецати на временски период на који је возило већ регистровано.

Продужењем важности регистрације на вријеме отклања се ризик да возачи возила буду затечени, односно, евидентирани да учествују у саобраћају возилом којем је истекла важност регистрације због чега би били прекршајно одговорни, с обзиром да је управљање возилом у саобраћају којем је истекла важност регистрације прекршај прописан Законом о основама сигурности саобраћаја на путевима у Босни и Херцеговини.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 6m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 39m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 5m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 18m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 47m
    3