Пронађени дијелови украјинског наоружања на мјесту напада у Краматорску

08.04.2022. 19:36
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Руско Министарство спољних послова саопштило је да докази кривице Оружаних снага Украјине за напад на Краматорск постоје, јер они користе ракете „Точка-У“.

У коментару Министарства се прецизира да су управо украјинске снаге опремљене и користе ракете „Точка-У“ чији су дијелови пронађени на мјесту трагедије.

- Овакви нечовјечни поступци кијевског режима потврђују основаност задатака специјалне војне операције у циљу демилитаризације и денацификације Украјине - наводе у руском Министарству.

У Москви поручују и да Кијев неће успјети да прође некажњено за овај напад.

Истовремено, Министарство је позвало међународну заједницу да објективно оцијени злочине украјинских јединица, прекине са испорукама наоружања Украјини и подстакне тамошње власти да одустану од недопустивих метода ратовања.
 
Раније данас руско Министарство одбране је саопштило да је напад тактичким ракетним системом „Точка У“ на Краматорск извела је украјинска војска из подручја насељеног мјеста Добропоље.
 
Како је прецизирано, "циљ напада кијевског режима на жељезничку станицу у Краматорску било је онемогућавање масовног одласка становника из града како би их искористили као "живи штит" за одбрану својих положаја".
 
Руски војни ресор је такође навео да је "кијевски режим објавио на друштвеним мрежама монтиране фотографије лансирних система "Точка У" који су коришћени у руско-бјелоруским војним вјежбама "Савезничка одлучност 2022", одржаним у фебруару 2022“.
 
Циљ је да се Русија оптужи да је наводно извела ракетни напад на жељезничку станицу у Краматорску.
Коментари 0
Повезане вијести
Источни фронт, 298. дан: Руске снаге преузеле контролу на Јаковљевком у ДНР Источни фронт, 298. дан: Руске снаге преузеле контролу на Јаковљевком у ДНР
Источни фронт, 278. дан: Запорошка нуклеарна електрана у Енергодару остаје под контролом Русије Источни фронт, 278. дан: Запорошка нуклеарна електрана у Енергодару остаје под контролом Р...
Источни фронт, 273. дан: Песков: Русија спремна за међународну истрагу о убиствима руских заробљеника Источни фронт, 273. дан: Песков: Русија спремна за међународну истрагу о убиствима руских ...
Најчитаније
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    9h 35m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    8h 51m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    6h 7m
    3
  • Данас Марковдан
    13h 17m
    0
  • Човјек из БиХ налетио на змију дугу више од метар и пo (FOTO)
    4h 29m
    0