Pronađeni dijelovi ukrajinskog naoružanja na mjestu napada u Kramatorsku

08.04.2022. 19:36
0
IZVOR: sputniknews.com

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da dokazi krivice Oružanih snaga Ukrajine za napad na Kramatorsk postoje, jer oni koriste rakete „Točka-U“.

U komentaru Ministarstva se precizira da su upravo ukrajinske snage opremljene i koriste rakete „Točka-U“ čiji su dijelovi pronađeni na mjestu tragedije.

- Ovakvi nečovječni postupci kijevskog režima potvrđuju osnovanost zadataka specijalne vojne operacije u cilju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine - navode u ruskom Ministarstvu.

U Moskvi poručuju i da Kijev neće uspjeti da prođe nekažnjeno za ovaj napad.

Istovremeno, Ministarstvo je pozvalo međunarodnu zajednicu da objektivno ocijeni zločine ukrajinskih jedinica, prekine sa isporukama naoružanja Ukrajini i podstakne tamošnje vlasti da odustanu od nedopustivih metoda ratovanja.
 
Ranije danas rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je napad taktičkim raketnim sistemom „Točka U“ na Kramatorsk izvela je ukrajinska vojska iz područja naseljenog mjesta Dobropolje.
 
Kako je precizirano, "cilj napada kijevskog režima na željezničku stanicu u Kramatorsku bilo je onemogućavanje masovnog odlaska stanovnika iz grada kako bi ih iskoristili kao "živi štit" za odbranu svojih položaja".
 
Ruski vojni resor je takođe naveo da je "kijevski režim objavio na društvenim mrežama montirane fotografije lansirnih sistema "Točka U" koji su korišćeni u rusko-bjeloruskim vojnim vježbama "Saveznička odlučnost 2022", održanim u februaru 2022“.
 
Cilj je da se Rusija optuži da je navodno izvela raketni napad na željezničku stanicu u Kramatorsku.
Komentari 0
Povezane vijesti
Istočni front, 298. dan: Ruske snage preuzele kontrolu na Jakovljevkom u DNR Istočni front, 298. dan: Ruske snage preuzele kontrolu na Jakovljevkom u DNR
Istočni front, 278. dan: Zaporoška nuklearna elektrana u Energodaru ostaje pod kontrolom Rusije Istočni front, 278. dan: Zaporoška nuklearna elektrana u Energodaru ostaje pod kontrolom R...
Istočni front, 273. dan: Peskov: Rusija spremna za međunarodnu istragu o ubistvima ruskih zarobljenika Istočni front, 273. dan: Peskov: Rusija spremna za međunarodnu istragu o ubistvima ruskih ...
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    5h 9m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    15h 27m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    15h 33m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    15h 31m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    14h 22m
    0