Руска војска гађала Центар за обуку специјалаца у Украјини

20.03.2022. 09:33
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Високопрецизним ракетама изведен је напад на Центар за обуку снага за специјалне операције у Украјини гдjе су се налазили страни плаћеници, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како је навео портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков, у нападу на Центар који се налази код града Овруч, Житомирска област Украјине, убијено је више од 100 војника Снага за специјалне операције и страних плаћеника.

Поред тога, са бродова руске Ратне морнарице који се налазе у Црном мору испаљене су крстареће ракете "калибар" на Њежинску фабрику за ремонт оклопне технике.

- Из акваторије Каспијског мора - крстарећим ракетама морског базирања "калибар", као и из ваздушног простора изнад Крима - авијационим комплексима "кинџал" са хиперзвучним аеробалистичким ракетама, уништено је велико складиште горива украјинских оружаних снага у подручју Константиновке, Николајевска област - открио је генерал.

Конашенков је додао да се из ове базе довозило гориво за украјинску оклопну технику која се налази у зони борбених дејстава на југу Украјине.

Он је саопштио да је током ноћи оперативно-тактичка авијација погодила 62 војна објекта у Украјини.

Међу њима су командни центри, један вишецијевни ракетни систем, два складишта ракетно-артиљеријског наоружања и једно складиште горива, као и 52 мјеста гдје се груписала борбена техника.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин саопштио да намjерава да се кандидује за предсjедника Русије Путин саопштио да намjерава да се кандидује за предсjедника Русије
Могућност бесплатног школовања на основним, мастер и докторским студијима у Русији Могућност бесплатног школовања на основним, мастер и докторским студијима у Русији
САД издвојиле више од 454 милoна долара за борбу против руског утицаја на Балкану САД издвојиле више од 454 милoна долара за борбу против руског утицаја на Балкану
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    13h 49m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    13h 20m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    13h 43m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    9h 36m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    5h 31m
    2