Шокантна нова открића на суђењу убицама Крунића и Павловића

07.03.2022. 18:14
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Жељко Ковачевић чије је беживотно тијело пронађено у близини мјеста сачекуше и напада на бањалучког бизнисмена Славишу Крунића, упуцан је највјероватније на другој локацији, након чега је пребачен на ону гдје је и пронађено тијело, изјавио је данас у Окружном суду у Бањалуци Ведо Туцо, специјалиста судске медицине и вјештак одбране оптуженог Бенедија Ђукановића.

Туцо је поновио раније наводе такође вјештака одбране, да је Крунић убијен из непосредне близине, односно да му је убица прислонио оружје на кожу или веома близу док се налазио у свом џипу.

Бенеди Ђукановић и Жељко Ковачевић означени су као директни извршиоци убиства Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића у априлу 2019. године у Гламочанима код Лакташа.

Као саучесници који су дојављивали информације о кретању Крунића уочио сачекуше означени су Емилио Балдо и Родољуб Гајић, бивши радник “Сектор секјуритија”.

Специјалиста судске медицине истакао је у свом налазу да је положај тијела у којем је затечен покојни Ковачевић био неприродан, те да га је неко морао тако поставити.

– Ковачевић је затечен у клечећем положају, ослоњен десним стопалом и лијевим кољеном на земљу, са погнутом главом и с рукама иза леђа. Погођен је са задње стране, те би од инерције, након губитка свијести, морао пасти у лежећи положај са рукама напријед. Његово тијело је вучено, а нема неких трагова крви по путу, гдје је пронађен, иако је пуно крварио – навео је вјештак Туцо.

Овај вјештак тврди да је Крунић погођен у врат из апсолутне близине, док се налазио у кабини возила.

– То указује облик ране на врату и таман прстен око ране. Када је на њега пуцано уста цијеви су била прислоњена на кожу или веома близу, а хитац је ишао одоздо ка горе и разорио је главу. То је била смртоносна повреда након које се његово тијело одбило на задња десна врата, те се превалило на сједало у лијеву страну – нагласио је Туцо.

Он још тврди да Крунићев возач Горан Илић, који је рањен у нападу, није погођен док је био у кабини возила на мјесту возача.

Према наводима вјештака одбране, убијени Павловић је у тренутку када је на њега пуцано, сједио на сувозачевом мјесту и хици који су га погодили дошли су углавном с десне стране.

Вјештак је појаснио да је налаз урадио на основу трагова из возила, оних са лица мјеста, као и медицинске документације обдукције страдалих.

Саслушањем Туце адвокатски тим одбране Ђукановића завршио је са извођењем својих доказа.

Маринко Бркић, адвокат оптуженог Гајића, најавио је саслушање осам свједока, док оптужени Балдо неће изводити доказе.

Републички тужилац Сњежана Петковић приговорила је налазу вјештака Туце образложивши да је паушалан и није утемељен на науци и струци.

Славиша Крунић и његов тјелохранитељ Жарко Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа.

Ђукановић и саучесници оптужени су за кривично дјело тешко убиство за које се може изрећи казна дуготрајног затвора.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    16h 59m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    6h 55m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    18h 46m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    14h 26m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    17h 46m
    0