Спријечен напад дронова на Москву и Подмосковље; Захарова: Нови терористички чин кијевског режима

04.07.2023. 08:21
0
ИЗВОР: sputnikportal.rs/ srna.rs

Кијев је у уторак ујутру покушао да беспилотним летјелицама нападне објекте у Новој Москви и Московској области, сви дронови су уништени или неутралисани средствима радиоелектронске борбе, саопштило је Министарство одбране Русије.

- Јутрос је спријечен покушај кијевског режима да изврши терористички напад помоћу пет беспилотних летјелица на објекте на територији Московске области и Нове Москве. Четири украјинска дрона на подручју Нове Москве уништена су снагама ПВО. Још један дрон је неутралисан средствима радиоелектронске борбе и срушио се на територији Одинцовског региона у Московској области - саопштио је ресор.

Према саопштењу, нема повријеђених ни штете.

Покушај напада дроновима на цивилну инфраструктуру у Москви нови је терористички чин режима у Кијеву, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Покушај напада кијевског режима да нападне подручје гдје се налази цивилна инфраструктура, укључујући аеродром, нови је чин тероризма. Свјетска заједница мора да схвати да САД, Британија и Француска, које су сталне чланице Савјета безбједности, финансирају терористички режим - нагласила је Захарова.

Службе за ванредне ситуације саопштиле су раније да је приликом пада једног од дронова избио пожар.

Насеља изнад којих су оборени дронови налази се у близини аеродрома "Внуково" због чега је 16 летова преусмјерено на писте "Домодедово" и "Шереметјево".

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    21h 49m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    22h 33m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    12h 9m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    1h 22m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    1h 16m
    0