Spriječen napad dronova na Moskvu i Podmoskovlje; Zaharova: Novi teroristički čin kijevskog režima

04.07.2023. 08:21
0
IZVOR: sputnikportal.rs/ srna.rs

Kijev je u utorak ujutru pokušao da bespilotnim letjelicama napadne objekte u Novoj Moskvi i Moskovskoj oblasti, svi dronovi su uništeni ili neutralisani sredstvima radioelektronske borbe, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Jutros je spriječen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad pomoću pet bespilotnih letjelica na objekte na teritoriji Moskovske oblasti i Nove Moskve. Četiri ukrajinska drona na području Nove Moskve uništena su snagama PVO. Još jedan dron je neutralisan sredstvima radioelektronske borbe i srušio se na teritoriji Odincovskog regiona u Moskovskoj oblasti - saopštio je resor.

Prema saopštenju, nema povrijeđenih ni štete.

Pokušaj napada dronovima na civilnu infrastrukturu u Moskvi novi je teroristički čin režima u Kijevu, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Pokušaj napada kijevskog režima da napadne područje gdje se nalazi civilna infrastruktura, uključujući aerodrom, novi je čin terorizma. Svjetska zajednica mora da shvati da SAD, Britanija i Francuska, koje su stalne članice Savjeta bezbjednosti, finansiraju teroristički režim - naglasila je Zaharova.

Službe za vanredne situacije saopštile su ranije da je prilikom pada jednog od dronova izbio požar.

Naselja iznad kojih su oboreni dronovi nalazi se u blizini aerodroma "Vnukovo" zbog čega je 16 letova preusmjereno na piste "Domodedovo" i "Šeremetjevo".

Komentari 0
Povezane vijesti
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    6h 56m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    5h 40m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    21h 53m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    18h 7m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    22h 59m
    0