Sukob Lazarevića i Nanelija, oba kluba traže reakciju

19.05.2024. 19:00
0
IZVOR: srna.rs

Košarkaši "Crvene zvezde" Stefan Lazarević i "Partizana" Džejms Naneli imali su danas fizički sukob u hodniku "Beogradske arene", nakon kojeg su se oba kluba oglasila saopštenjem, traže reakciju, a ABA šalje i disciplinskog sudiju.

Iz Košarkaškog kluba /KK/ "Crvena zvezda" su naveli da je igrač prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao "teške tjelesne" nakon fizičkog napada od igrača KK "Partizan" Džejmsa Nanelija. Objavili su i fotografiju Lazarevićeve posjekotine na licu.

"Crvena zvezda" najoštrije osuđuje ovaj akt, te očekuje, kako su naveli, zbog težine povrede reakciju MUP, pravosudnih organa i sudova i ABA lige.

- Ovaj napad prevazilazi sve granice sporta i normalnog i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih - ističu iz KK "Crvena zvezda".

Ističu i da su podnijeli disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, disciplinskom sudiji i ostalim organima lige, te da očekuju da Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja.

- U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata - navodi se u saopštenju.

Iz KK "Partizan" su izrazili žal zbog incidenta koji se danas dogodio u hodniku "Arene" i pozvali na hitno utvrđivanje svih činjenica od nadležnih organa.

- Džejms Naneli je prvi napadnut od Stefana Lazarevića, koji ga je uhvatio za vrat, nakon čega je igrač `Partizana` uzvratio, što se može videti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera - navode iz "Partizana".

Nažalost, dodaju da jedini snimak koji to može da potvrdi nije kompletan jer na njemu nedostaje period od jednog minuta i KK "Partizan" poziva da se hitno uključe nadležne službe da bi vratile izbrisani snimak i utvrdile ko ga je izbrisao, prenosi RTS.

- Tražimo da onaj ko je snimak obrisao, odgovara u skladu sa zakonom - navode iz "Partizana" i dodaju da se na dostupnim snimcima vidi i kako Lazarević izlazi iz svlačionice za Nanelijem u želji da se raspravi, kao i kako skače na igrača "Partizana" koji se nalazi na zemlji.

Pozvali su obezbjeđenje Beogradske arene da bez odlaganja dostavi kompletan snimak, navdeći da će ga javno objaviti.

- Razumemo povišene tenzije u finalnoj seriji, ali pozivamo i igrače i navijače da ne nasedaju na iscenirane napade i zadrže pribranost. Da se pobednik finalne serije odluči na terenu, a ne uz pomoć saopštenja kojima naš rival svakodnevno podiže tenzije - istakli su iz KK "Partizan".

Poslije incidenta između Nanelija i Lazarevića, ABA liga će poslati disciplinskog sudiju pre meča finala u "Beogradskoj areni", objavljeno je na "Sport klubu".

Komentari 0
Povezane vijesti
Kodi Miler Mekintajer novi plejmejker Crvene zvezde! Kodi Miler Mekintajer novi plejmejker Crvene zvezde!
Zek Ledej napustio Partizan Zek Ledej napustio Partizan
KK Partizan potvrdio još jedan odlazak KK Partizan potvrdio još jedan odlazak
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 19m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 18m
    0
  • Zemljotres u BiH
    7h 54m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 15m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    9h 58m
    9