Sukob Lazarevića i Nanelija, oba kluba traže reakciju

19.05.2024. 19:00
0
IZVOR: srna.rs

Košarkaši "Crvene zvezde" Stefan Lazarević i "Partizana" Džejms Naneli imali su danas fizički sukob u hodniku "Beogradske arene", nakon kojeg su se oba kluba oglasila saopštenjem, traže reakciju, a ABA šalje i disciplinskog sudiju.

Iz Košarkaškog kluba /KK/ "Crvena zvezda" su naveli da je igrač prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao "teške tjelesne" nakon fizičkog napada od igrača KK "Partizan" Džejmsa Nanelija. Objavili su i fotografiju Lazarevićeve posjekotine na licu.

"Crvena zvezda" najoštrije osuđuje ovaj akt, te očekuje, kako su naveli, zbog težine povrede reakciju MUP, pravosudnih organa i sudova i ABA lige.

- Ovaj napad prevazilazi sve granice sporta i normalnog i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih - ističu iz KK "Crvena zvezda".

Ističu i da su podnijeli disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, disciplinskom sudiji i ostalim organima lige, te da očekuju da Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja.

- U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata - navodi se u saopštenju.

Iz KK "Partizan" su izrazili žal zbog incidenta koji se danas dogodio u hodniku "Arene" i pozvali na hitno utvrđivanje svih činjenica od nadležnih organa.

- Džejms Naneli je prvi napadnut od Stefana Lazarevića, koji ga je uhvatio za vrat, nakon čega je igrač `Partizana` uzvratio, što se može videti na kompletnom snimku sigurnosnih kamera - navode iz "Partizana".

Nažalost, dodaju da jedini snimak koji to može da potvrdi nije kompletan jer na njemu nedostaje period od jednog minuta i KK "Partizan" poziva da se hitno uključe nadležne službe da bi vratile izbrisani snimak i utvrdile ko ga je izbrisao, prenosi RTS.

- Tražimo da onaj ko je snimak obrisao, odgovara u skladu sa zakonom - navode iz "Partizana" i dodaju da se na dostupnim snimcima vidi i kako Lazarević izlazi iz svlačionice za Nanelijem u želji da se raspravi, kao i kako skače na igrača "Partizana" koji se nalazi na zemlji.

Pozvali su obezbjeđenje Beogradske arene da bez odlaganja dostavi kompletan snimak, navdeći da će ga javno objaviti.

- Razumemo povišene tenzije u finalnoj seriji, ali pozivamo i igrače i navijače da ne nasedaju na iscenirane napade i zadrže pribranost. Da se pobednik finalne serije odluči na terenu, a ne uz pomoć saopštenja kojima naš rival svakodnevno podiže tenzije - istakli su iz KK "Partizan".

Poslije incidenta između Nanelija i Lazarevića, ABA liga će poslati disciplinskog sudiju pre meča finala u "Beogradskoj areni", objavljeno je na "Sport klubu".

Komentari 0
Povezane vijesti
Zek Ledej napustio Partizan Zek Ledej napustio Partizan
KK Partizan potvrdio još jedan odlazak KK Partizan potvrdio još jedan odlazak
Mijailović: Kaboklo ostaje u Partizanu, platiće kaznu Mijailović: Kaboklo ostaje u Partizanu, platiće kaznu
Najčitanije
  • Sjećanje na Predraga Pekija Lasicu: Čovjek pobjedničkog kova
    16h 1m
    7
  • Posljednji pozdrav Kseniji od školskih drugara i nastavnika iz Nevesinja
    5h 56m
    0
  • Prenos utakmice Srbija – Danska na Trgu Republike Srbije
    13h 25m
    1
  • Džudo savez Republike Srpske: Vanredna skupština nije sazvana u skladu sa zakonom i statutom
    11h 26m
    0
  • Tatjana je pala sa litice u ambis, a dvije i po godine kasnije udala se za svog spasioca
    4h 39m
    0