Сутра рочиште за злочине у Добровољачкој

21.03.2023. 10:14
0
ИЗВОР: srna.rs

У Суду БиХ сутра треба да буде настављено суђење Ејупу Ганићу и још деветорици оптужених за злочине над припадницима ЈНА и цивилима у Добровољачкој улици у Сарајеву 3. маја 1992. године.

Рочиште оптуженима за злочине над српским војницима и цивилима које је било планирано за 15. март одгођено је због здравственог стања једног од оптужених, речено је Срни у овом суду.

За напад на колону, убиства, рањавање и злостављање припадника ЈНА и цивила оптужени су Ејуп Ганић, Заим Бацковић, Хасан Ефендић, Хамид Бахто, Фикрет Муслимовић, Јусуф Пушина, Бакир Алиспахић, Енес Бездроб, Исмет Дахић и Махир Жишко, који су обављали високе политичке, војне и полицијске дужности.

На рочишту одржаном 22. фебруара свједок Тужилаштва БиХ рекао је да су га након заробљавања из колоне у Добровољачкој улици у Сарајеву у просторијама ФИС-а тукли ногама и пушком у више наврата и да посљедице тог премлаћивања трпи и данас.

Свједок, коме је Судско вијеће одобрило да му се у јавности не открива идентитет, рекао је да је од стреса за кратко вријеме осиједио, да и данас често не може да спава и да му враћају трауматичне слике које је преживио.

Наставак суђења најављен је за 13.00 часова, наведено је на сајту Суда БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
У паклу Скендерије У паклу Скендерије
Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој Обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    20h 11m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 55m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 40m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 39m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 45m
    0